Tampereen Pyrintö kohtaa lauantaina Loimaa Bisonsin Loimaan liikuntahallissa päivän ainoassa Korisliigan ottelussa.

Koko Korisliigan ennakkosuosikkeihin kuuluva Bisons majailee sarjataulukossa kolmantena Pyrinnön edelle, kun loimaalaiset ovat voittaneet kahdeksasta pelistään kuusi. Viimeisimmässä ottelussa Bisons kävi Pirkanmaalla BC Nokian vieraissa, mistä Bisons nappasi sarjapisteet tuliaisena takaisin Saviseudulle.

Bisons pelaa Korisliigan lisäksi toista kautta putkeen myös VTB-liigaa, jossa kyyti on ollut tylyä, kun loimaalaiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden pelin kahdeksasta. Bisonsin kovuudesta kertoo kuitenkin juuri se yksittäinen voitto: lokakuun lopussa Bisons kaatoi kotonaan kahdella pisteellä Euroliigassa pelaavan Lokomotiv-Kubanin.

Pyrintö lähtee otteluun voitto allaan, kun tamperelaiset pistivät Pyynikillä pinoon Salon Vilppaan viime tiistaina 81-68. Pyrintö lähtee Loimaalle kymmenellä pelaajalla, kun Mikael Sandberg on vielä poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

– Biisoneilla on erittäin laaja materiaali Korisliigaan. Vaikka joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, niin silti heillä on heittää kentälle illasta toiseen erittäin laadukas nippu pelaajia. Meidän täytyy onnistua joukkueena molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyksessä menetysten määrä pitää saada minimiin, heitonvalintojen on oltava tasapainoisia sekä siirtymäpuolustuksen on onnistuttava, koska Bisons juoksee kenttää erittäin hyvin. Uskon että ottelun levypallokahinat tulevat olemaan erittäin fyysisiä ja miehestä tullaan ottamaan mittaa toden teolla. Varmasti edessä on intensiivinen ja viihdyttävä ottelu, jossa joukkueiden puolustuspelaaminen nousee arvoonsa, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen sanoo seuran sivuilla.

Bisons-Pyrintö alkaa lauantaina 21.11. klo 16.30.