Sasu Salinin Gran Canariaa kohtasi ikävä uutinen marraskuun alussa, kun joukkueen avainpelaajiin lukeutuvalla Kyle Kuricilla todettiin aivokasvain. Salin myöntää Kuricin tilanteen vaikuttaneen joukkueeseen.

Kuricilla todettiin aivokasvain juuri ennen vierasottelua Saski Baskoniaa vastaan Barcelonassa tehdyissä jatkotutkimuksissa.

– Kun alussa kuulimme siitä, niin kyllähän noin iso juttu tietenkin vaikuttaa. Nyt hän on kuitenkin paranemaan päin ja kaikki näyttää hyvältä. Hänellä taisi olla viimeinen leikkaus tällä viikolla. Tapaus varmasti vaikutti myös meidän pelaamiseemme, Salin toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Harvinaiseksi tapauksen tekee se, että se oli jo toinen vastaavanlainen tilanne Gran Canarian joukkueessa vajaan vuoden sisään.

– Viime kaudella Levon Kendallin lapsella todettiin sama juttu. Kun on kaksi tuollaista tapausta noin lyhyen ajan sisään, niin kyllähän se vaikuttaa koko joukkueeseen.

Kolmen leikkauksen jälkeen Kuric on kuitenkin kovaa vauhtia toipumassa ja pääsi pois sairaalasta perjantaina. 26-vuotias amerikkalaispelurin mieli halajaa jo kovasti takaisin pelikentille.

– Hän taisi puhua, että haluaisi takaisin kentälle jo tammikuussa, Salin valottaa.

Salttu Forsström