Korisliigassa pelataan viikonlopun aikana viisi peliä ja luvassa on jälleen mielenkiintoisia koitoksia.

Loimaalla pelataan kierroksen kärkikamppailu, kun tasapisteissä Katajan perässä olevat Bisons ja Karhu iskevät yhteen. Joukkueet ovat olleet vahvassa vedossa. Bisons palasi voittojen tielle viime ottelussaan ja sitä ennen se kaatoi VTB-liigassa Krasni Oktjabrin. Karhu sen sijaan on voittanut kuudesta edelliskamppailustaan viisi ja joukkueet majailevat yhdessä Kouvojen kanssa kaksi pistettä Katajaa perässä.

– Kova peli on varmasti tulossa, mutta helpottaa, että pääsemme pelaamaan kotikentällemme. Odotan edelleen, että saisimme pelattua ehkä 40-minuuttisen. Olemme olleet lähellä, mutta olemme olleet ajoittain hieman epätasaisia. Meillä on myös pelaajia tullut ja mennyt kokoonpanossa, niin sekin on varmaan osaltaan siihen vaikuttanut. Haluaisin lisää tasaisuutta, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Bisonsilla on edessään kova otteluruuhka, kun ohjelmassa on tiiviiseen tahtiin myös VTB-liigan otteluja. Parin kovan VTB-voiton ansiosta se on noussut taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta Gibsonin mukaan joukkue ei aseta VTB-liigaa etusijalle, vaikka Korisliigassa asetelmat ovat kärkipäässä turvalliset.

– Käsittelemme jokaista peliä samalla tavalla eikä siinä ole mitään eroa. Jokainen peli on meille yhtä tärkeä. Monet ovat sanoneet, että meidän pitäisi lepuuttaa parhaimpia pelaajiamme Korisliigassa ennalta heikompia vastustajia vastaan, mutta en ole samaa mieltä. Se olisi iso virhe alkaa priorisoida toista toisen yli. Jokainen peli on vaikea ja kova tässä sarjassa, Gibson muistuttaa.

Seitsemän ottelun tappioputkessa oleva Kobrat yrittää päästä takaisin voittojen tielle kohdatessaan kotonaan Pyrinnön lauantaina. Tamperelaisilla on allaan maukkaat voitot sekä Katajasta että KTP:stä, joten tamperelaiset pääsevät lähtemään Lapualle hyvistä lähtöasetelmista.

Loput kolme ottelua pelataan sunnuntaina. Seagulls saa kotikentälleen Kouvot ja hyvässä iskussa olevat BC Nokia ja Vilpas mittaavat taitojaan Pirkanmaalla. Kotkassa kohtaavat sen sijaan sarjajumbo ja -kärki, kun KTP isännöi Katajaa.

Salttu Forsström