Nokialla kotijoukkue isännöi Vilpasta. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1.

Nokia oli lokakuussa parempi kotonaan 87-77, mutta Vilpas maksoi marraskuisessa Salohallissa velat takaisin korkojen kera 90-60 murskajaisilla.

Vilpas lähtee sunnuntain otteluun tuore kotivoitto plakkarissa. Sarjakakkonen Kouvot kaatui keskiviikkona 81-73 ja se antaa taatusti lisää virtaa salolaisille. Voitto oli Vilppaalle kolmas peräkkäinen kotihallissa ja tappolistalle ovat joutuneet kaikki kärkijoukkueet Joensuun Katajaa lukuun ottamatta.

Vilpas on voittanut kauden kymmenestä vieraspelistään kolme ja se on harvinaista herkkua verrattuna viime vuosien laihoihin vierashistorioihin. Joukkue on hakenut vieraspinnat Lapualta, Kotkasta ja Seagullseilta. Vilpas on sarjataulukossa seitsemäntenä. Pyrintö ja Seagulls ovat voiton edellä ja matkaa kotietupaikalle (Kouvot) on kaksi voittoa.

Kahdeksantena oleva BC Nokia sai koko Korisliigan kannalta mielenkiintoisen vahvistuksen, kun pitkään odotettu serbi Dragan Labovic saapui joulukuun alussa Nokialle. Järkälemäinen Labovic (21.3/8.6) on keitetty monissa liemissä ja iso mies onkin ihastuttanut otteillaan kotona ja vieraissa. Viime keskiviikon Seagulls-pelissä 207-senttinen serbi jäi ensi kertaa alle 20 pisteeseen. Siihen samaan pyrkii Vilpas sunnuntaina. Labovic on pelannut uudessa seurassaan seitsemän peliä ja Nokia on voittanut niistä neljä (Kouvot ja KTP kotona, Kobrat ja Pyrintö vieraissa). Tappiot ovat tulleet Biisoneille, Katajalle ja viime keskiviikkona jatkoajan jälkeen Seagullseille. Vilpas-peli on BC:lle jo 12. kotiottelu tälle kaudelle, joten kevätkausi tulee olemaan nokialaisittain varsin vieraspainotteinen.

– BC Nokia on tällä hetkellä erittäin kova joukkue, etenkin kotisalissaan. Dragan Labovic on kansainvälisen tason pelaaja ja muodostaa David Kravishin kanssa kovan kaksikon Nokian etukentälle. Heillä on laaja materiaali ja erittäin kokenut joukkue. Ratkaisevaan rooliin nousevat levypallot, sisäpuolustus sekä se, miten pystymme vastaamaan Nokian aktiivisuuteen, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki tähdentää seuran tiedotteessa.