Sunnuntaina Kouvoilla on jälleen vierasmatsin vuoro, kun Kouvot (12/9) matkustaa Helsinkiin Seagullsin (10/9) vieraaksi. Joukkueet taistelevat runkosarjassa samoista sijoista joten keskinäiset ottelut ovat aina hyvin tärkeässä roolissa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue on poistunut parketilta voittajana. Kouvot voitti Helsingissä marraskuun lopulla (81-85) ja Seagulls Kouvolassa viikko edellisestä (62-68).

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi. Kouvot on voittanut viimeisestä kymmenestä kolme ja Seagulls viisi. Kouvot on pelannut kaudella jo 12 vierasottelua (5/7) ja sunnuntain ottelun jälkeen sillä on runkosarjassa jäljellä enää viisi matsia vieraskentällä. Viittä vierasmatsia tasapainottaa mainiosti yhdeksän jäljellä olevaa kotimatsia. Kun vielä valtaosa kevään otteluista on matsi per viikko-tahtia, jää joukkueelle hyvin aikaa myös harjoitteluun. Seagulls on pelannut hieman paremmin vieraissa (6/4) kuin kotona (4/5). Molemmat joukkueet taistelevat vielä tässä vaiheessa kevään pudotuspelien kotiedusta kun Kouvot on sijalla kolme (4.) ja Seagulls sijalla viisi. Seagulls on kovaa ja kurinalaisesti puolustava joukkue joka pyrkinee pitämään pisteet mahdollisimman alhaisina. Kouvoja suosisi taasen pisterikkaampi ja useampia hyökkäysposessioneita sisältävä pelityyli.

– Seagulls pelaa hienoa kautta, jossa suomalaispelaajien rooli on suuri. Hyvä osoitus mitä kokemus merkitsee koripallossa. Heinonen, Nikkarinen, Lindbom ovat melkein maajoukkuetasoa. Niskanen, Kyllönen ja Addae taas ovat profiililtaan juuri sellaisia pelaajia, joita Korisliiga tarvitsee kehittyäkseen, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen toteaa Kouvojen sivuilla.

– Täytyy muistaa, että Seagulls on pelannut suurimman osan kaudesta kahdella ulkomaalaisella. Me olemme palanneet takaisin sorvin ääreen. Seuraavat kuusi viikkoa ovat kuin uusi pre-season. Viimeiset pari harjoitusta on menty puolustuksen kautta tylsiä, mutta kehittäviä shell-drillejä hyväksi käyttämällä. Samoin hyökkäyksessä käymme läpi perusasioita, spacingia ja liikkumista ilman palloa. Tähän kun lisätään paljon sprinttejä ja painojen nostoa, niin joukkue saadaan parhaaseen iskuun huhtikuulle. Shiloh treenaa jo joukkueen mukana ja Rowland opiskelee pelitapa-asioita. Treenien taso on hyvä ja tulee näkymään otteissamme kevään aikana. Puolustuksen ja hyökkäyksen intensiteetti tarkkailussa sunnuntain ottelussa, Lehtonen päättää.