Biisonien viikon toinen ottelu pelataan keskiviikkona Helsingissä.

Seagulls ja Bisons ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella. Hieman erikoista on, että vierasjoukkueet ovat juhlineet kummassakin otteluissa, ilmeisesti kotiyleisön paine on ollut kestämätöntä. Hauska fakta on, että kumpikin ottelu päätyi 12 pisteen erolla, joten puntit ovat kirjaimellisesti tasan.

Ottelu on erittäin tärkeä kummallekin joukkueelle. Gulls väijyy yhden voiton päässä tasapisteissä olevia Bisonsia ja Kouvoja. Helsinkiläisten voitto heilauttaisi voimasuhteita jo muutenkin tasaisessa kärkikuusikossa.

Seagulls on pelannut vahvasti tällä kaudella. Antto Nikkarinen on tällä hetkellä kuntopuntarin yläpäässä. Gibsoin miehistön suurin huolenaihe on saada Nikkarinen pimennettyä kaarella, sillä tällä hetkellä ex-Biisoni ratkoo otteluita kovilla kolmosillaan. Nikkariselle pitää panna kova paine pallollisena ja siinä Bisonsia auttaa Aubrey Coleman, joka pelaa Helsingissä.

Mantra on sama vanha: levypallopelaamisen on onnistuttava. Bisonsin hyökkäys elää nopeista siirtymistä eikä niihin päästä, jos irtopallojen kanssa lepsuillaan. Muutamassa viime pelissä levypallokontrolli ei ole ollut vaaditulla tasolla ja Bisons on joutunut junnaamaan 5 vs. 5 -peliä. Gulls yrittää luonnollisesti parhaansa mukaan tyrehdyttää loimaalaisten kentän juoksemisen ja ottaa tempon haluamalleen tasolle. Jokaisen Biisonin on osallistuttava aktiivisesti levypallotilanteisiin.

Lisäksi, vaikka viikosta on tulossa äärimmäisen rankaa, energiaa on riitettävä. Bisons pelaa peräti neljä ottelua tällä viikolla, mutta löysätä ei voi yhtään. Vastustajan intoon on vastattava.

– Gulls pelaa kovaa ja täydellä energialla. Jos emme pysty vastaamaan siihen osa-alueeseen, emme voita, Gibson totesi realistisesti Bisonsin sivuilla.

Oman lisämausteensa peliin tuo Jason Conley, tai pikemminkin hänen puuttumisensa. Korisliigan tehokkain pelaaja on kärsinyt loukkaantumisesta, eikä ole pelannut sitten joulukuun alun. Seagulls on esiintynyt hyvin huolimatta avainpelaajansa tilanteesta, mutta siitä huolimatta joukkue ilmoitti uudesta hankinnasta. Travis Releford saapuu Suomeen, kunhan lumimyrskyltä pääsee. Releford ei ole Conleyn korvaaja vaan Gullsin tiedotteen mukaan hänen roolinsa on helpottaa Conleyn taakkaa, kun laituri alkaa pelikentille palailla. Jos Seagulls saa miehen ajoissa pääkaupunkiin ja paperiasiat järjestykseen, voi olla että Releford nähdään kentällä jo keskiviikkona.