Tampereen Pyrintö saa perjantaina 15.1. Pyynikille vieraakseen pääkaupunkiseudun ylpeyden Helsinki Seagullsin kello 18:30.

Pyrintöä pykälän sijan korkeammalla Korisliigan sarjataulukossa viidentenä (11 voittoa, 10 tappiota) oleva Seagulls aloitti kauden erinomaisesti, mutta Jason Conleyn loukkaantuminen on tuonut omat vaikeutensa helsinkiläisten peliin. Tällä viikolla Seagulls hankkikin Conleyn tuuraajaksi NBA:n D-liigasta Travis Relefordin, joka teki debyyttinsä keskiviikkona, kun Seagulls hävisi yhdellä pisteellä Bisons Loimaalle.

Ennen Bisons-tappiotaan Seagulls voitti kaksi edellistä otteluaan, kun helsinkiläiset kaatoivat Kouvot kotonaan ja BC Nokian vieraissa. Pyrintö lähtee otteluun samanlaisessa tilanteessa, kun tamperelaiset hävisivät viime lauantaina Kobrille vieraissa, mutta kaksi sitä edellistä ottelua päättyivät Pyrinnön voittoihin.

Pyrintö ja Seagulls ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kahdesti, joista kumpikin on ratkennut vasta jatkoajan jälkeen. Luvassa on siis varmasti jälleen jännittävä ja tasainen taisto.

– Seagulls pelaa tällä hetkellä erinomaisella tasolla. Puolustaa uhrautuvasti, on aktiivinen levypalloissa, liikuttaa palloa hyökkäyksessä määrätietoisesti ja jokaisena iltana pelaa energisesti hyvällä intensiteetillä. Meidän viikkomme on ollut kaksijakoinen. Toisaalta olemme saaneet erittäin laadukkaita harjoituksia alle, kun taas toisaalta taistelemme lievässä loukkaantumiskierteessä. Joka tapauksessa edessä on varmasti jälleen mielenkiintoinen ottelu näiden kahden joukkueen välillä, jossa mahdollisesti pienet asiat ratkaisevat suuria asioita, kuten kaksi edellistä jatkoaikaottelua joukkueiden välillä ovat osoittaneet, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen miettii seuran sivuilla.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas heittää ennakkosuosikin paineet Pyrinnölle.

– ​​Tampere lähtee otteluun viikon tauolta ja meillä toinen peli alle 48 tuntiin. Tämä tekee Pyrinnöstä selvän ennakkosuosikin. Meidän pitää löytää tarvittava energia helppojen korien pois ottamiseksi. Lisäksi on voitettava levypallot. Myös hyökkäyspäässä on monistettava viime pelien hyvä joukkuetekeminen ja flow. Jos tässä kaikessa onnistumme, matkaavat pisteet Helsinkiin.