FIBA on päättänyt pelipaikat kesän olympiakarsinnoille.

Olympiapaikoista mitellään Filippiineillä, Italiassa sekä Serbiassa. Olympiakarsinnat pelataan 4.7.-10.7.

Kaikki kolme maata olivat jo aiemmin selvittäneet tiensä olympiakarsintoihin, joten karsintoihin mukaan nostettiin kolme uutta maata. Eurooppalaisjoukkueista EM-kisojen kahdeksas Latvia sekä yhdeksäs Kroatia pääsivät näin mukaan karsintoihin. Mukaan nousee myös Turkki, vaikka alun perin paikka olisi kuulunut mennä Aasiasta tulevalle Libanonille. Turkin FIBA-ranking on kuitenkin 8., kun Libanonin on 43. joten se todennäköisesti painoi vaakakupissa tällä kertaa enemmän kuin alueellinen sijainti.

Karsintoihin selvittivät tiensä isäntämaiden lisäksi Angola, Kanada, Kroatia, Latvia, Tshekki, Ranska, Kreikka, Iran, Japani, Meksiko, Uusi-Seelanti, Puerto Rico, Senegal, Turkki sekä Tunisia.

Lohkojen arvonnat suoritetaan tiistaina 26.1. Karsintaturnauksen voittajat etenevät Rion olympialaisiin.