KTP-Basket jäi maanantaina pahasti Joensuun Katajan jalkoihin, kun hallitseva Suomen mestari kuritti vieraitaan lukemin 104-72 (47-40). Murehtimiseen ei ole kuitenkaan aikaa, sillä jo keskiviikkona on kalenterissa iso ottelu. KTP:n vieraaksi saapuu vaarallinen BC Nokia.

KTP:lle vuoden alku on tuonut pilkahduksia paremmasta, mutta otteissa on edelleen liikaa vuoristorataa. Nokian perisynti on puolestaan ollut otteluiden häviäminen loppuminuuteilla. Joukkueilla on eroa sarjataulukossa neljän voiton verran, joten tätä ottelua kumpikaan ei halua hävitä.

– Iso peli siinä mielessä, että meidän pitäisi saada niin sanottu oma peli samaan kuosiin, kuin se oli joulun jälkeen, muotoilee vierasjoukkueen KTP-kasvatti Joni Harjula, joka palaa Karhuvuoreen lähes neljän vuoden tauon jälkeen.

Nokia taipui kaksi viikkoa sitten Seagullsille jatkoajan jälkeen 88-91. Lauantaina puolestaan kuuden pisteen johtoasema kuusi minuuttia ennen loppui kääntyi 81-89–tappioksi Kauhajoella.

– Meidän pitää oppia voittamaan tiukat matsit. Olemme hävinneet liian monta kertaa viimeisen neljän minuutin aikana, Harjula toteaa KTP:n sivuilla.

Nokian kultakimpaleeksi on osoittautunut joulukuussa joukkueeseen liittynyt 207-senttinen Dragan Labovic. Hurjameriittinen serbi on jäänyt yhdeksässä ottelussaan vain kerran alle 20 pisteeseen (16p Seagullsia vastaan) ja sentterin pistekeskiarvo (22,3) onkin sarjan paras, kunhan tilastokelpoisuus kolmen ottelun päästä täyttyy.

– Labo tuntee meidän valmentajan ja fyssarin. Suomi on hyvä ja luotettava paikka, ja täällä on vastuuta tarjolla, Harjula kertoo Turkista parin kuukauden tuuraukselta Nokialle siirtyneestä Labovicista.

– Olisi sillä varmasti ollut ottajia muuallakin.

KTP ja Nokia lukeutuvat molemmat sarjan parhaisiin levypallojoukkueisiin.

– Nokia pelaa kovalla intensiteetillä, laittaa varmasti paljon painetta meidän takamiehiin ja juoksee hanakasti omien levypallojen jälkeen. Näiden asioiden lisäksi meidän pitää saada oma itseluottamus kohdilleen ja löytää se sama intensiteetti, mitä on nähty viimeisissä kotipeleissämme, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov pohtii.