NBA:ssa on viime aikoina noussut entistä enemmän esiin huonojen vapaaheittäjien rikkominen, jolla minimoidaan vastustajan saama hyökkäysvuoron hyöty ja samalla saadaan itselle pallo nopeammin takaisin.

Tapa on herättänyt paljon kritiikkiä ja muun muassa Clippersin DeAndre Jordan joutuu jatkuvasti rikotuksi pelkästään sen takia, että hän on huono vapaaheittäjä. Viime yönä nähtiin kuitenkin koomisia piirteitä, kun Detroitin Andre Drummondia rikottiin peräti viidesti yhdeksän sekunnin sisään ja yhteensä häntä rikottiin tahallisesti peräti 21 kertaa. Yhteensä Drummon heitti Houstonia vastaan peräti 36 vapaaheittoa, joista hän heitti ohi peräti 23. Se on samalla NBA:n uusi ohiheittojen ennätys. Edellistä ennätystä piti hallussaan Wilt Chamberlain vuodelta 1967.

Vertailun vuoksi Stephen Curry on heittänyt tällä kaudella 237 vapaaheittoa ja epäonnistunut niissä ainoastaan 22 kertaa.

Katso kuinka Drummondia rikottiin viidesti yhdeksässä sekunnissa yläpuolen videosta.