Sasu Salin ja Roope Ahonen olivat suomalaisonnistujat viikonloppuna Euroopan eri korisparketeilla.

Sasu Salinin Gran Canaria otti kymmenennen voittonsa Espanjan ACB-liigassa päihitettyään CB Estudiantesin vieraskentällä Madridissa 70-87 (31-42). Salin kuului joukkueensa pistenikkareihin heittäen 12 pistettä, kun Gran Canaria vahvisti paikkansa sarjataulukon viidentenä.

Gran Canaria otti aikaisen kontrollin peliin keräten kaksinumeroisen johdon puoliaikaan mennessä. Johto kasvoi jo 20 pistettä hipovaksi kolmannen neljänneksen lopussa eikä Estudiantesista ollut enää uhkaa viimeisellä neljänneksellä.

Salin (12/1) heitti kakkosensa 2/3, kolmosensa 2/4 ja vapaaheittonsa 2/2.

Roope Ahosen Kolossos Rodou hävisi Kreikan pääsarjassa Rethymno Cretan Kingsille 95-87 (43-39). Kolossos oli vielä päätösneljänneksellä pisteen päässä, mutta kreetalaiset veivät päätösneljänneksen 29-22. Ahonen pelasi 23 minuuttia heittäen 12 pistettä ja jakaen 3 syöttöä.

Gordon Herbertin luotsaama Frankfurt Skyliners repäisi vankan eron puoliajan jälkeen ja voitti Saksan Bundesliigassa EWE Baskets Oldenburgin 80-68 (44-43).

Shawn Huffin Ludwigsburg kärsi taas tappion Saksan Bundesliigassa, kun Brose Baskets oli vahvempi lukemin 58-71 (36-34). Ilman Huffia pelannut Ludwigsburg sai aikaan vain 8 pistettä päätösneljänneksellä.

Ilman Matti Nuutista pelannut Arkadikos hävisi reilusti Aris Thessalonikille Kreikan pääsarjassa 86-52 (43-24).