Kataja hävisi keskiviikkoiltana FIBA Europe Cupin ottelussa vieraskentällä slovenialaiselle Krkalle 70-76. Joensuulaisten kohtaloksi tuli heikosti sujunut avauspuoliaika eikä toisen puoliajan kiri riittänyt.

Kataja tuntui olevan ottelun alussa jäässä ja varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä mikään ei toiminut. Kataja sai ensimmäisen 9,5-minuuttisen aikana vain kaksi pistettä ja ensimmäisellä neljänneksellä pistemäärä näytti kokonaisuudessaan viittä. Toisella neljänneksellä Kataja pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta pahimmillaan Krka venytti eron 22 pisteeseen ennen kuin Kataja pääsi paremmin peliin mukaan. Lopussa Kataja pääsi jo pisteen päähän ja kolmonen oli ilmassa viemässä joukkuetta johtoonkin, mutta se kolisi rautoihin ja lopulta Krka pääsi kuittaamaan voiton oltuaan loppuhetkillä terävämpi.

– Jotkut pelaajat eivät olleet millään tavalla valmiita tähän pelin alkuun ja jotkut eivät olleet valmiina koko pelin aikana. Muutama kaveri oli pihalla koko pelin, mutta ensimmäisen 20-minuuttisen aikana emme olleet intensiteettitasolla millä tällaisessa pelissä pitää olla. Se pitää muistaa, että vastustaja on tottunut pelaamaan aika kovaa, mutta se täytyy sanoa, ettemme luovuttaneet, vaan halusimme tulla takaisin ja pelata voitosta. 22 pinnaa on niin pitkä matka, että se vaatii aika kovia onnistumisia eikä kestä hirveän montaa epäonnistumista. Loppuun tuli sitten muutama epäonnistuminen ja se maksoi meille sitten pelin, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi pelin jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Krkan ison pään miehet pääsivät alussa jylläämään korin alla eikä Katajan tilannetta helpottanut sentteri Carson Desrosiersin virhevaikeudet. Hän saikin virhetilinsä täyteen jo kolmannella neljänneksellä, mutta Tommi Huolila ja Lamayn Wilson paikkasivat hyvin hänen paikkansa korin alla.

– Ehkä pelaajat olivat lopussa jo vähän väsyneitä. Puolustuspäässä tilkitsimme hyvin korin alustaa varsinkin Tommin ja Lamaynin kanssa eikä meitä viety silloin niin pahasti, mutta muutama menetys ja hätäinen ratkaisu hyökkäyspäässä. Pitäisi pystyä pelaamaan tasapainoisempi ottelu kokonaisuudessaan tällä tasolla, Toijala harmitteli.

Tappio tiesi Katajan jatkohaaveiden kariutumista FIBA Europe Cupissa, mutta Toijalan mukaan europelit kantavat hedelmää kotoista Korisliigaa ajatellen.

– Nämä ovat playoff-tason pelejä ja joissain tapauksissa finaalitason pelejä ja se on meille paras mahdollinen peli, kun suhtaudumme siihen oikealla asenteella kevättä ajatellen. Meillä on hampaankolossa sieltä Israelista ja viimeisen pelin yritämme voittaa kotona, Toijala katsoi jo kohti ensi viikolla siintävää päätöspeliä.

Salttu Forsström, Novo Mesto