Kolmen ottelun tappioputkessa oleva Helsinki Seagulls saa perjantaina ottelussa Salon Vilpasta vastaan pitkästä aikaa Jason Conleyn takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista tuo joukkueeseen kokemusta, johtajuutta ja kenties koko Korisliigan monipuolisimman hyökkäysarsenaalin. Conleylla on joukkueen korkeimmat keskiarvot levypalloissa, peliajassa ja pisteissä. Syksyllä 196 senttinen laituri takoi pisteitä 17,6 keskiarvolla ja otti siinä ohella 9,7 levypalloa ottelua kohden.

Conley loukkasi jalkansa joulukuun alussa. Vamman välitön tutkiminen Töölön Mehiläisessä toi diagnoosin sekä selkeät ohjeet hoitoon ja kentälle paluuseen. Yhteistyö joukkueen huoltotiimin, osteopaatti Aleksi Hakannon, fysiikkavalmentaja Jesse Talikan ja tapaturmakonkari, ortopedi Jari Salon kanssa on saumatonta.

– On helppo tehdä yhteistyötä kun pelaajat ja joukkue ovat motivoituneita ja käytössä on ammattitaitoinen fysiikkavalmennus, toteaa Salo Seagullsin tiedotteessa.

Joukkueen johto on helpottunut loukkaantumisesta toipumisesta.

– Jason Conley oli kiistatta yksi avainpelaajistamme koko syksyn ajan. Tällaisen pelaajan puuttuminen on vaikuttanut pelaamiseemme. Toisaalta olen tyytyväinen, että muut pelaajat ovat osoittaneet oman tasonsa ja olemme pystyneet ottamaan tärkeitä voittoja. Muutamat viime pelit ollaan oltu hieman hukassa ja uskon, että Conleyn paluu on tarvittava tekijä herättämään joukkueen, kommentoi toiminnanjohtaja Sauli Silvonen.

Perjantain ottelussa jomman kumman joukkueen tappioputki katkeaa, sillä myös Vilpas on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan.