Tampereen Pyrintö juhlii 120-vuotiasta taivaltaan sunnuntaina 31.1, kun Pyynikille saapuu Pyrinnön vieraaksi Kauhajoen Karhu. Ottelu alkaa kello 15:35.

Pyrintö on maamme suurimpia yleisseuroja, joten luonnollisesti juhlaotteluun saapuu vastustajaksi toinen vertainen yleisseura Kauhajoen Karhu. Juhlaottelu televisioidaan YleTV 2:n toimesta ja ennen Pyrintö – Karhu -Korisliiga-ottelua pelataan Naisten Korisliigaa, jossa Pyrinnön naisten joukkueen vieraaksi saapuu Hyvinkään Ponteva.

Karhu on pelannut erinomaisen kauden ja onkin yksi Korisliigan mestarikandidaateista. Sarjataulukossa Karhu majailee toisena, hallitsevan Suomen mestarin Kataja Basketin takana, 15 voitolla ja 7 tappiolla. Erityisesti kotikentällään Karhu on tehnyt selvää jälkeä vastustajistaan voittaen jokaisen kahdestatoista ottelustaan.

Ennen sunnuntain ottelua Karhu on neljän pelin voittoputkessa, kun kauhajokelaiset ovat selättäneet tammikuun aikana Helsinki Seagullsin, Bisons Loimaan, BC Nokian ja Kouvot. Karhun syömähampaisiin tällä kaudella ovat kuuluneet mm. Cade Davis (13,7 pistettä/4,5 levypalloa), Antti Kanervo (13,6/2,7) ja Bojan Sarcevic (10,7/3,5/5,4 syöttöä).

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä kautena kahdesti molempien joukkueiden viedessä nimiinsä kotiottelunsa. Lokakuun lopussa Pyrintö voitti Karhun jatkoajan jälkeen 92-90, mutta joulukuussa Karhu taas vei Kauhajoella 77-61.

– Juhlaottelu edessä ja erittäin hienoa vastustajaa vastaan. Karhu on osoittanut kauden aikana olevansa ehdottomasti yksi niistä joukkueista, jotka keväällä taistelevat kaikkein kirkkaimmasta. Lance Williamsin tulon jälkeen, heillä on Korisliigaan erittäin laadukas iso kalusto. Bojan Sarcevic pyörittää Karhun peliä totutun tyylikkäästi ja pitää joukkueen heittäjät kuumina oikeaan aikaan. Meillä on takana hyvä intensiivinen harjoitusviikko ja energiaa tullaan varmasti näkemään paljon Pyynikillä. Levypallopelaaminen, palloscreenien puolustaminen ja hyökkäyspään toteuttaminen ovat kolme isoa asiaa, jotka nousevat päällimmäisinä esiin, päävalmentaja Ilkka Palviainen hahmottaa Pyrinnön sivuilla.

120 vuotta täyttävän Tampereen Pyrinnön virallinen juhlapeli pelataan Pyynikillä sunnuntaina 31.1.