Tampereen Pyrintö saa vastaansa lauantaina 6.2. klo 17:00 vastaansa tämän Korisliiga-kauden kolmannessa Pirkanmaan paikalliskamppailussa BC Nokian.

Pyrinnön puolesta on kalavelkojen maksun paikka, kun molemmat aiemmista paikalliskamppailussa sekä Nokialla että Pyynikillä ovat päättyneet tähän mennessä nokialaisten voitonjuhliin. Marraskuussa Nokia voitti kotonaan 87-83 ja joulun välipäivinä Nokia selätti Pyrinnön täyteen pakatun Pyynikin edessä 87-99. BC Nokia onkin ainoa Korisliiga-joukkue, jota Pyrintö ei ole onnistunut vielä kaatamaan tällä kaudella.

Reilun kuukauden aikana kummankin joukkueen kokoonpanoissa on tapahtunut pieniä viilauksia. Kun vielä joulukuussa Vincent Simpson upotti kovia kolmosia BC Nokia -paidassa, niin tällä kertaa hänen tilallaan takamiehen paikalla nähdään keskiviikkona debyyttinsä Näätien sotisovassa tehnyt Luis Flores.

Meritoituneen 34-vuotiaan takamiehen vyöltä löytyy mm. NBA-pelejä ja jo ensimmäisessä pelissään hän upotti vakuuttavasti 27 pistettä, haki 7 levypalloa ja jakoi 8 syöttöä, kun Nokia voitti Kobrat. Flores ja Dragan Labovic ovat jo kaksistaan viihdyttävä ja kovatasoinen vahvistuskaksikko, mutta kauaksi taakse eivät jää David Kravish ja Daniel Bailey.

Pyrinnössä taas Andrais Thorntonin tilalle tullutta J’Nathan Bullockia on päästy viikon ajan ujuttamaan sisälle pelikonsepteihin.

– Nokia on liigan ainoa joukkue, jota emme ole pystyneet kukistamaan ja tämä tuo meille vieläkin enemmän jos mahdollista nälkää paikallisotteluun. Vastustajamme on saanut riveihinsä uuden laadukkaan takapelaajan ja on näin ollen vahvistunut entisestään. Mielenkiintoista nähdä mitä optioita Nokia pyrkii hänen kanssaan pelaamisestaan käyttämään.

– Voiton avaimet otteluun löytyvät tutusta yhdistelmästä: puolustuksen intensiteetti, tilannekovuus, levypallopelaaminen ja hyökkäyksessä pallon liikuttaminen. Meillä on ollut viikko aikaa ajaa Bullockia sisään, harjoitella laadukkaasti ja ennen kaikkea valmistautua tulevaan koitokseen. Toivottavasti saadaan Pyynikille samanlainen karnevaalitunnelma aikaiseksi kuin edellisessä kotiottelussamme Karhua vastaan, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen miettii seuran sivuilla.