Bisons onnistui nappaamaan ensimmäisen virallisen voittonsa tallinnalaisesta Kalev/Cramosta sunnuntaina. Ennen ainoastaan muutamassa preseason-ottelussa voitettu Kalev kaatui Loimaalla lopulta yllättävänkin selvästi (98–86).

Bisons pelasi ottelun halki huikealla tempolla. Vauhti pysyi korkeana ja toisella neljänneksellä tempon kontrollointi alkoi tuottaa tulosta. Martin Zenon (25/3/5/1t) kolmonen ja PJ Hillin (12/2/5) kakkonen kasvattivat kotijohdon kahdeksaan. Erän puolenvälin tienoilla Kalev oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä löytämättä kuitenkaan eväitä Biisonien hallinnan horjuttamiseen. Neljänneksen loppupuolella vierasjoukkueen pisteen nojasivat pitkälti Morris (Sharaud) Curryn (16/5/7) onnistumisiin. Bisons kuittasi puolikkaan viimeisen kolmeminuuttisen 9–2 ja rynni 12 pisteen etumatkalle ennen puoliaikaa.

Kolmannella neljänneksellä Kalev pääsi peliin mukaan. Bisons hölläsi suitsiaan, mikä mahdollisti Kalevin nousun. Gregor Arbetin (10/2/2) kovat kolmoset neljänneksen alussa toivat vieraat kahdeksan pisteen päähän ja aloittivat kirin. Pari minuuttia rämpimistä seurattuaan, Gibson käytti ensimmäisen aikalisänsä. Kovin paljon apua siitä ei ollut, sillä Kalev jatkoi heittomyllyään tullen tasoihin ensimmäistä kertaa sitten avausneljänneksen. Vierasjoukkue kuittasi kolmannen jakson peräti 17–33 ja meni neljän pisteen johtoon.

– Meille tuli lattea jakso kolmannessa erässä ja sain takaumia viikon takaa. Olimme silloin täsmälleen identtisessä tilanteessa ja aloin huolestua, Greg Gibson myönsi Bisonsin sivuilla.

Gibsonin huolet osoittautuivat lopulta tarpeettomiksi. Bisons kuittasi huonon kolmannen erän kirjaimellisesti, sillä loimaalaiset voittivat viimeisen jakson 33–17.

– Bisons aloitti erittäin hyvin kummassakin päädyssä. He saivat meidän pois rytmistämme. Puoliajalla puhuimme asiasta ja pelaajat osaisivat odottaa aggressiivista peliä. Lopulta Bisons oli kuitenkin parempi ja ansaitsi voittaa. He ovat pelanneet aina hyvin kotiyleisönsä edessä, Kalevin päävalmentaja Alar Varrak totesi.

Kuten on tullut jo todettua, Bisonsin peli-ilme oli erinomainen. Kun otetaan huomioon, että intensiteetti oli korkeimmillaan viimeisellä neljänneksellä, on vähintäänkin erikoista, että kotijoukkue ei ottanut ainuttakaan vaihtoa erässä.

– Siinä tuli muutama aikalisä, jolloin he saivat hengähtää. Kun kerran tempo pysyi korkeana eikä väsymys iskenyt, en nähnyt syytä vaihtaa, Gibson kertoi.

– Colemanin tulosta lähtien on viimeistään ollut selvää, että meidän pelitempomme pitää olla aivan eri tasolla kuin muiden joukkueiden. Jokainen pallonhallinta on mentävä täydellä vauhdilla. Tänään olimme sillä tasolla. Meidän pitäisi investoida juoksukenkiin, Gibson jatkoi.

Aubrey Coleman (10/7/3/2r) pelasi muutamaa hassausta lukuun ottamatta mainiosti. Samoin Tuukka Kotti taisteli ehkäpä kauden parhaan matsinsa. Jacob Burtschi (17/5/2/1t) pelasi varmasti parhaan ottelunsa. Viime aikoina vähälle peliajalle jäänyt ja pelatut ottelunsa vaisusti esiintynyt Burtschi nakutti kolmoskaarelta täydellisellä tarkkuudella (5/5).

– Aubrey on pelaaja, joka tarvitsee pallon käsiinsä. Nyt hän näki neljännellä jaksolla, että antamalla ekstrasyötön, hän pystyy luomaan Burtschille täysin vapaita heittopaikkoja.