Loimaan Bisonsin taival Itä-Euroopan VTB-Liigassa sai jatkoa maanantaina vierasottelulla Krasnodarissa, jossa Lokomotiv Kuban isännöi biisonilaumaa. Ottelu pysyi tasaisena vielä avausjakson ajan, mutta sen jälkeen kotijoukkue Lokomotiv otti kamppailusta hallinnan eikä päästänyt Bisonsia enää voittotaisteluun mukaan vaan karkasi vakuuttavaan 95-55 (51-36) –kotivoittoon.

Loiman Bisonsin vierasmatka Krasnodarin kaupunkiin ei sujunut loppuu asti suunnitelmien mukaan. Lokomotiv Kubanin isännöimässä ottelussa Bisons pelasi vakuuttavan avausjakson ja pakotti isännät ajoittain selkeisiin ongelmiin puolustuspelaamisensa kanssa, pysytellen pisteen päässä kotijoukkueesta kymmenminuuttisen jälkeen. Lokomotiv osoitti kuitenkin lopulta rutiinitasonsa kiistattoman kovuuden, eikä Bisons pysynyt enää toisen jakson alkuhetkien jälkeen ottelun voittotaistelussa mukana.

Toisesta jaksosta eteenpäin Lokomotiv oli jokaisella kymmenminuuttisella vähintään kymmenen pistettä vieraitaan etevämpi, juoksuttaen parketille yhtä lukuun ottamatta jokaista kokoonpanonsa pelaajaa ja pelaten viimeiset 30 peliminuuttia ajoittain todella vakuuttavaa koripalloa. Loppulukemiksi Krasnodarissa kirjattiin lopulta Lokomotivin vakuuttavat 95-55 (51-36) –voittonumerot.

Lokomotiv Kubanin pykälää kovemmasta pelinopeudesta ja pelikovuudesta kertovat omaa kieltään Bisonsin 17 menetystä, sekä Lokomotivin 44-34 –etu levypallotilastoissa. Myös bonusviivan takaa isännät olivat vakuuttavassa iskussa, Lokomotivin liekittäessä korisukkaa 45% tarkkuudella (16/35), Bisonsin jäädessä astetta vaatimattomampiin lukemiin myös kaukoheittojen saralla (9/26, 34%).

Bisonsin riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat kuitenkin 14 pistettä ja 7 levypalloa nimiinsä kirjauttanut takamies P.J. Hill, sekä vakuuttavat kokonaissuoritukset esittäneet laituri Martin Zeno (7/6/5 syöttöä/2 torjuntaa) ja sentteri Ike Udanoh (10/5/4 syöttöä).

Lokomotivin kokoonpanosta kovinta jälkeä tekivät 252 NBA-ottelun verran kokemusta omaava laituri Anthony Randolph (26/8/3 syöttöä/3 riistoa), sekä vakuuttavasti 25 minuuttiaan parketilla käyttänyt takamies Matt Janning (15/4/5 syöttöä).