Korisliigan keskiviikon ainoassa kamppailussa Joensuun Kataja isännöi Helsinki Seagullsia. Vierailijoiden komennossa ensimmäiset 20 minuuttia kulkenut ottelu kääntyi kuitenkin lopulta hallitsevan mestarin vakuuttavan kirin ansiosta 82-77 (35-49) –kotivoitoksi.

Jo peräti kahdeksannen perättäisen voittonsa turvin Kataja jatkaa sarjakärjessä neljän voiton erolla sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävään Loimaan Bisonsiin.

Voitto oli joensuulaisryhmälle jo kahdeksas perättäinen, ja peräti 12:s perättäinen kotiparketilla. Voiton ansiosta Kataja jatkaa sarjataulukon kärjessä neljän voiton marginaalilla toista sijaa hallussaan pitävään Bisonsiin.

Keskiviikon kamppailu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ”normaali päivä toimistolla”. Seagulls tuli otteluun isäntiä valmiimpana ja onnistui aktiivisen sekä aggressiivisen puolustuksensa voimin sekoittamaan Katajan hyökkäyksen miltei täysin. Avausjakson jälkeiset numerot LähiTapiola Areenan tulostaululla kirjattiin muotoon 7-28, eikä numeroilla juuri ollut tuurin kanssa tekemistä kummankaan joukkueen kohdalla.

Toisella jaksolla kotijoukkue ryhdistäytyi, mutta Seagulls onnistui juoksemaan omia hyökkäyksiään riittävän tehokkaasti onnistuakseen pitämään johtoasemansa tuntuvana läpi koko toisen kymmenminuuttisen. Puoliajan isolle tauolle joukkueet lähtivät kaventuneessa, mutta silti tuntuvassa 14:n pisteen vierasjohdossa.

Tauolta parketille asteli vierailijoiden puolustuksen avaamiseen uusia keinoja etsinyt, ja niitä myös löytänyt Kataja. Kolmannen jakson ensimmäinen viisiminuuttinen kirjattiin isännille numeroin 12-0 ja vierasjohto kaventui jo kahteen pisteeseen. Tuosta hetkestä eteenpäin jakso eteni kutakuinkin isku iskusta –periaatteella ja kamppailun viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin vierailijoiden viiden pisteen johtoasemassa.

Päätösjaksolla kotijoukkueen sankariksi nousi laituri Trevis Simpson. Jakson ensimmäisten kuuden minuutin aikana Simpson pussitti isännille viisi pistettä, mutta voittajaa ratkaistaessa mies asetteli ratkaisijan viittaa olkapäilleen onnistuneesti. Ensin mies toi Katajan tasoihin kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria, ja vajaata minuuttia myöhemmin Simpson osui jälleen kaaren takaa johdattaen Katajan kolmen pisteen karkumatkalle.

Isäntien terävöitynyt puolustus piti Seagullsin pisteittä ottelun viimeisten vajaan kolmen minuutin aikana, ja kun Simpson pääsi vielä varmistelemaan voittoa vapaaheittoviivalta muutama sekunti ennen loppua, kirjattiin ottelun loppunumeroiksi lopulta Katajan komeat 82-77 –voittolukemat. Katajan sankariksi noussut Simpson intoutui pussittamaan päätösneljänneksellä isännille 13 pistettä.

– Ottelu oli juuri niin vaikea kuin saattoi ennakkoon aavistaa. Tulimme sisulla peliin mukaan ja voitimme, summasi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala Korisliigan sivuilla.

Katajan riveistä kovinta jälkeä keskiviikon koitoksessa tekivät päätösjaksolla hurjastellut Simpson (24), tupla-tuplan toimittanut laituri Thomas Scrubb (14/10 levypalloa), sekä 21 pistettä ja rutiiniomaiset 9 koriin johtanutta syöttöä jakanut Teemu Rannikko. Debyyttinsä ottelussa suorittanut, 206-senttinen sentteri Tony Easley urakoi reilut 34 minuuttia ja paini tilastorivikseen 10 pistettä, 8 levypalloa, 2 koriin johtanutta syöttöä ja peräti 6 torjuntaa.

Seagullsin parhaimmistoon lukeutuivat vakuuttavan puolituntisen parketilla viettänyt Timo Heinonen (17/7), tupla-tuplan operoinut laituri Jason Conley (16/10), sekä 11 pistettä, 5 levypalloa ja 4 syöttöä nimiinsä kirjauttanut James Sinclair.