Korisliigassa pelaava Salon Vilpas on valinnut uuden päävalmentajansa ensi kaudelle. Salolaisseuraa viisi vuotta luotsannut Mikko Tupamäki siirtyy uusiin haasteisiin keväällä ja valmennusvastuun ottaa 30-vuotias Joonas Iisalo.

Nuoresta iästään huolimatta Iisalo on varsin kokenut valmentaja ja miehen CV:stä löytyy kaikki mahdollinen valmentajakoulutus, minkä Euroopan tasolla voi suorittaa. Iisalo valmentaa tällä hetkellä I divisioonassa FoKoPon edustusjoukkuetta. Vilppaan ja Iisalon välinen sopimus on mallia 1+1. Vilppaan apuvalmentajana jatkaa ensi kaudella Toni Nyman.

Vilppaan ja Tupamäen viisivuotinen sopimussuhde päättyy tähän kauteen ja uusien tuulten hakeminen on järkevää molempien osapuolten kannalta.

– Mikko on tehnyt hienoa ja pitkäjänteistä työtä Salossa ja olemme todella kiitollisia hänen panoksestaan seuran eteen. Täytyy kuitenkin muistaa, että urakka on vielä tämän kauden osalta kesken ja uskon, että kummallakin osapuolella on kova halu jatkaa pelejä mahdollisimman pitkään keväälle, kiittelee Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen pitkäaikaista coachia seuran tiedotteessa.

Kiinnostus Vilppaan päävalmentajan pestiä kohtaan on ollut kiitettävää, mutta lopullinen valinta oli Vilppaan kannalta helppo.

– Joonas Iisalon taustat on kartoitettu tarkkaan ja saamme Saloon hyvin koulutetun ja erittäin motivoituneen valmentajan. Vaikka hänellä ei ole vielä kokemusta päävalmentajan tontilta Korisliigasta, se ei Vilpasta pelota. Uskomme, että Vilppaan ja Iisalon yhteistyöstä ei tule ihan yksivuotista. Joonas muuttaa perheineen Saloon kauden jälkeen ja se oli tärkeä tekijä sopimuksen kannalta, samoin kuin valmentajan halu osallistua koko seuran kehittämiseen, toteaa Poutiainen.

Joonas Iisalo syntyi Berliinissä 30 vuotta sitten ja oman pelaajauran (Hokki-Basket, Kouvot ja Honka) päätyttyä valmennushommat alkoivat vuonna 2005 Tapiolan Hongan junnuista. Miesten parissa hän on luotsannut Honkaa, EBT:tä, Karkkilaa ja nyt FoKoPoa. Lisäksi hän on ollut Greg Gibsonin apuna Loimaalla Korisliigassa, Eurocupissa ja VTB-liigassa vuodesta 2013 lähtien. Iisalo suoritti Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinnon kurssinsa parhaana vuonna 2012 ja hän sai viime vuonna päätökseen FIBA Europe Coaching -sertifikaatin.

Myös maajoukkuekuviot ovat Iisalolle tuttuja, sillä hän toimi apuvalmentajana vuonna 2011 Suomen U20-ikäluokassa sekä vuosina 2012 ja 2013 U18-ikäisissä.

– Vilpas on minulle loistava mahdollisuus ja haaste toimia päävalmentajana Korisliigassa. Täällä on Suomen parhaat fasiliteetit, upeat fanit sekä erittäin osaava organisaatio ja olen kuullut ainoastaan positiivisia asioita Vilppaasta. Toivon mukaan nykyinen suomalainen runko säilyisi myös tulevalla kaudella. Mikko ja koko Vilppaan joukkue on tehnyt hienoa työtä tällä kaudella. Nyt annetaan heille työrauha loppukaudeksi, sen jälkeen analysoidaan mennyttä kautta ja aletaan rakentaa tulevaa, toteaa ensi kauden päävalmentaja.

Jatkuvuutta Iisalon valmennusryhmään tuo Toni Nyman 38, joka jatkaa myös tulevalla kaudella Viikinkien apuvalmentajana. Tuleva kausi on Nymanille neljäs edustusjoukkueen mukana.

– Viimeiset kolme vuotta ovat olleet todella antoisia ja olen kehittynyt valmentajana paljon. Iso kiitos siitä Mikolle ja Vilppaan organisaatiolle. Oli luonnollinen valinta jatkaa Salossa valmentamista. Odotan tulevaa yhteistyötä Joonaksen kanssa innolla.

Toni Nyman on suorittanut Koripalloliiton 2.tason valmentajatutkinnon.