Karhu (17 voittoa/10 tappiota) matkaa keskiviikkona Joensuuhun, jossa se kohtaa Korisliigan kärkijoukkue Katajan (21/5).

Katajalla on pelaamatta runkosarjaa 10 ottelua, joten sen runkosarjan voittoa ei näytä uhkaavan mikään. Tosin Katajalla on ohjelmassa raskas maaliskuu (8 ottelua), joten jos sarjakakkonen Karhu pystyisi joensuulaiset keskiviikkona yllättämään, niin runkosarjan voitosta voitaisiin nähdä pienoinen taistelu.

Kataja on yhdessä Karhun kanssa sarjan paras kotijoukkue. Se on kotisalissa pelannut 13 ottelua, voittaen niistä 12:sta. Ja nuo 12 voittoa ovat tulleet putkeen.

Kataja kävi nappaamassa Karhusta vierasvoiton pistein 80–99 puolitoista viikkoa sitten. Tuo oli Karhun kauden ensimmäinen kotitappio. Karhulta puuttui ottelusta joukkueen kapteeni ja takamies Bojan Sarcevic, paras pistemies Antti Kanervo ja Aleksi Akpaso. Kun vielä Cade Davis pelasi toipilaana, joutui Sami Toiviainen laittamaan nelospaikan Lawrence Kinnardin takamieheksi. Karhu taisteli hyvin vajaalla miehistöllä, mutta lopussa Kataja meni ohi ja nappasi voiton.

Karhun ja Katajan kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin myös karhuluolassa lokakuussa. Silloin Karhu murskasi vieraat numeroin 100–69. Tuolloin Karhulta onnistui miltei kaikki, mitä se yritti, kun taas Kataja jäi heti alussa lähtötelineisiin. Kauden otteluvoitot ovat nyt siis 1-1, ja jos Karhu keskiviikkona hakee yllätysvoiton Joensuusta, voisi runkosarjan päätöskierroksen kamppailuun vielä jäädä panosta.

Karhu sai edelliseen otteluun Kobria vastaan takaisin Sarcevicin, joka johtikin karhulauman 90–76 voittoon. Kanervo ja Akpaso ovat vielä loukkaantumisten takia sivussa ja keskiviikkona ryhmästä puuttuvat myös kiireiset koululaiset Perttu Salmi ja Julius Alakortes. Karhu siis matkustaa Joensuuhun vain kahdeksan miehen kokoonpanolla.

– Reilu viikko sitten Kataja aiheutti meille ensimmäisen kotitappion. Siitä pelistä saimme kokemuksia isolla viisikolla pelaamisesta ja etenkin meidän palloskriinipuolustamisesta ja sen heikkouksista. Tulevaan kamppailuun lähdemme varmasti eri taktiikalla, koska Bojan on palannut kokoonpanoon. Tarkkailun alla meidän onnistuminen palloskriinipuolustuksessa sekä pallon liikuttamisessa hyökkäyspäässä, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo Karhun sivuilla.

Katajan valmentaja Jukka Toijala varoittaa Karhun iskukyvystä.

– ​Karhu sai viime kierroksella takaisin Bojan Sarcevicin. Tämän myötä joukkue pystyy pelaamaan sekä pienellä että isolla viisikolla. Meidän tulee olla taktisesti hereillä ja valmiina toteuttamaan erilaisia koostumuksia sekä puolustusmuotoja vastaan. Uuden ison pelaajan myötä olemme palanneet perusteisiin harjoituksissa, ja uskon että 1-2 viikon kuluttua olemme paljon valmiimpia nykyisen kokoonpanon kanssa, Toijala miettii Karhun kotisivujen mukaan.

Lähde: Karhun kotisivut