Sarjanelonen Kouvot (16/12) matkustaa keskiviikkona Lapualle kohtaamaan Kobrat.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kolmesti ja yhtä monta kertaa on Kouvot poistunut parketilta voittajana. Helpolla ei ole yksikään voitto irronnut ja näin Kouvot saa esittää aika lailla parastaan, mikäli sarjapisteet halutaan Lapualta toistamiseen hakea. Tilannetta ei helpota se tosiasia, että Kouvot on hävinnyt viimeiset kahdeksan vierasotteluaan.

Joukkueet lähtevät kauden viimeiseen keskinäiseen runkosarjakohtaamiseen melko lailla erilaisista lähtökohdista. Kouvot on edelleen itsepintaisesti sarjataulukon sijalla neljä ja voi vielä taistella paremmistakin sijoituksista mikäli viimeiset kahdeksan ottelua menevät ns. putkeen.

Kobrat puolestaan taistelee viimeisissä otteluissaan kahdesta asiasta. Ensinnäkin se omaa edelleen täydet mahdollisuudet pudotuspeleihin, sillä edellä kahdeksantena oleva BC Nokia (10/18) on vain voiton ja Vilpas Vikings (11/17) kahden voiton päässä edellä. Toisaalta viime aikoina selvästi piristynyt sarjajumbo KTP Basket on kirinyt lapualaisten kanssa jo tasapisteisiin (9/19). Keskiviikon ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä joten odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen kamppailu sarjapisteistä.

– Lapua on paha paikka pelata ja lisäksi Lapualle on Kouvolasta pitkä matka. Vastassa on hyvällä itseluottamuksella pelaava joukkue. Rowland on yksi sarjan parhaista hyökkäyspään pelaajista ja hänen lisäkseen Lapualla on fyysiset laiturit ja isot pelaajat. Levypallopeli ja puolustuksen intensiteetti avainasemassa tässä ottelussa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pohdiskelee kouvolalaisten sivuilla.

Lähde: Kouvojen kotisivut