Tampereen Pyrintö on solminut sopimuksen Italiassa aiemmin tällä kaudella pelanneen 29-vuotiaan, 206-senttisen Esian Hendersonin kanssa.

Missourissa koripallo-oppinsa saanut iso laituri siirtyy Pyrintöön Italiasta, jossa hän pelasi Pallacanestro Ferraran riveissä Italian Seria A2:ssa 9,3 pisteen ja 7,0 levypallon keskiarvoilla. Ison laiturin pelipaikalla viihtyvät Hendersonin tilalle Ferreraan siirtyi Bisonsin Ike Udanoh.

Kaudella 2014/2015 Henderson pelasi Turkin TBL:ssä Istanbul DSI:ssä 16,2 pisteen ja 7,6 levypallon keskiarvoilla. Henderson on pelannut urallaan Turkin ja Italian lisäksi Yhdysvaltojen D-liigassa, Tshekissä, Unkarissa, Ruotsissa ja Slovakiassa.

– Henderson on ulottuva ja erittäin hyvin liikkuva iso laituri, joka pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla hyökkäyksessä. Häneltä löytyy jonkin verran heittouhkaa, mutta ennen kaikkea hän tuo monipuolista osaamista hyökkäyspäähän. On hienoa, että pystymme vielä tässä vaiheessa kautta lisäämään kokoa ja liikkuvuutta joukkueeseen. Itse olen seurannut hänen uraansa siitä lähtien, kun hän pelasi Ruotsissa kaudella 2012/2013, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa Pyrinnön sivuilla.

Henderson pelaa jo sunnuntaina 28.2. vierasottelussa Kataja Basketia vastaan, mikäli hänen pelilupansa saadaan Pyrinnön kirjoille ennen sitä.