Lauantai on pitkästä aikaa Salohallissa pelipäivä, kun Vilpas ja KTP iskevät yhteen.

Viime ottelussa Tampereella Vilpas joutui taisteluun todella vähämiehisenä. Junnujen koulukiireet ja Alex Vaenerbergin sopimuspykälä Pyrintö-pelistä kruunautuivat vielä Juho Nenosen kuumeeseen eli Mikko Tupamäelle jäi käyttöön seitsemän urheaa miestä. Lähtökohtiin nähden viikinkien taistelu oli upea suoritus. Lauantaina Kotkaa vastaan tilanne näyttää toiselta, sillä Vaenerberg on rivissä ensimmäistä kertaa, kapteeni Nenonen on tervehtynyt ja junnut ovat mukana.

Runkosarjaa on jäljellä vajaa neljännes ja jokaisen yksittäisen pelin panos kovenee. Vilpas on sarjataulukossa seitsemäntenä (11/17) ja taulukko tiivistyi entisestään Lapuan voitettua keskiviikkona kotonaan Kouvot. Loppuohjelma näyttää Vilppaan kannalta hyvältä, sillä kahdeksasta ottelusta viisi pelataan kotoisessa Salohallissa, jonne se saa pahimmat kiistakumppaninsa Kotkan, Lapuan ja BC Nokian sekä syvissä vaikeuksissa painivan Bisonsin. Toisaalta myös Lapua ja Nokia pelaavat lopuista peleistään viisi kotona ja kolme vieraissa. Ainoastaan Kotkalla ohjelma on vaikeampi, sillä se esiintyy Karhuvuoressa enää kolmesti.

– Kotka on pelannut erinomaisesti viime aikoina. Uusien pelaajien myötä se on aivan erityyppinen joukkue kuin sarjan alussa. Duncan, Reed ja Barrett tuovat pallollista osaamista ja Giles on aina vaarallinen sisällä. KTP ei ole ihan yhtä kookas kuin Herreran kanssa, mutta paljon heittovoimaisempi ja nopeampi. Oma pelimme on mennyt jatkuvasti eteenpäin ja nyt täytyy löytää uudella koostumuksella oikea vaihtorytmi peliin, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki analysoi ottelua seuran tiedotteessa.