Tampereen Pyrintö hävisi vierasottelussa LähiTapiola Areenalla hallitsevalle Suomen mestarille Kataja Basketille 104-81 (50-34).

Pyrintö pelasi ensimmäiset kymmenen minuuttia hyvin. Joonas Cavén esiintyi pirteästi aloitusviisikossa ja kakkosvitjan tullessa kentälle Pyrintö pysyi Katajan kyydissä päättäen ensimmäisen neljänneksen tasalukemiin 21-21.

Loppupeli olikin Katajan hyökkäysvoiman näytös. Hallitseva Suomen mestari ja runkosarjan kärkijoukkue näytti, että tänäkin vuonna Kataja on selkeä ennakkosuosikki huuhtomaan keväällä kultaa.

– Numerot mairittelevat meitä, jäimme täysin Katajan jyrän alle. Kataja löysi hyvän energian ja pystyi pitämään oman intensiteettinsä hyvällä tasolla koko 40 minuuttia. Tämä näkyy myös tilastoissa: hävisimme levyritkin ja niissä meidän pitäisi olla kuskin paikalla. Olen pettynyt siihen, että menetimme fokuksen pelaamiseen, kun missasimme helppoja heittoja korin alta emmekä päässeet vapaaheittoviivalle. Aloimme tekemään muuta kuin mitä oli suunniteltu. Meidän pitää keksiä vieraspeleihin jotain, näin emme voi esiintyä, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen tuhisi Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön paidassa nähtiin ensimmäisen kerran myös tuorein vahvistus, kun Esian Henderson urakoi kentällä. Henderson tilastoi 21 minuutissa 11 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Hendersonista jäi positiivinen ensivaikutelma. Hän on ollut vasta pari päivää mukana ja uskon, että hän tuo optioita hyökkäyspelaamiseemme, Palviainen kehaisi.