Keskiviikon Korisliigan herkkupalana on ottelu Karhu – Biisonit.

Sarjan kakkosen oleva Karhu (18 voittoa/11 tappiota) taistelee runkosarjan kakkospaikasta, joka toisi mukanaan kotikenttäedun pudotuspelien välierävaiheeseen. Vastustajaksi saapuu sarjassa kolmantena oleva biisonilauma (17/11). Loimaalaisillakin on ongelmia riittänyt, sillä talousvaikeuksien takia lähes koko joukkue on mennyt vaihtoon. Lisäksi joukkue kahlaa Korisliigan ohella läpi Venäjän VTB-liigaa, joten otteluista loimaalaisilla ei ole pulaa.

Karhu ja Biisonit ovat kohdanneet kaudella kolme kertaa. Ensimmäinen päättyi Karhun pisteen voittoon, Antti Kanervon viime sekunnin kolmosen jälkeen. Joulukuun alussa Biisonit voitti kotonaan 69–84 ja kolmannessa kamppailussa Karhu onnistui hakemaan voiton biisoniveräjästä lukemin 75–56. Tilanne on se, että mikäli Karhu voittaa vie se kauden kohtaamiset 3-1 ja on siten aina tasapisteissä sarjataulukossa loimaalaisten edellä. Jos Biisonit hakevat voiton karhuluolasta, ei Karhu saisi hävitä kuin neljä pistettä, jotta se olisi mahdollisessa tasapistevertailussa Biisonien edellä.

Biisonit ovat nyt vaikeassa tilanteessa hävinneet molemmat kamppailut kotonaan. Sarjapisteet ovat Loimaalta hakeneet BC Nokia (66–96) ja Seagulls (72–105). Molemmissa peleissä Biisonit pelasivat nuorella ja kokemattomalla kokoonpanolla, joka on keskiviikkona täysin eri. Biisonit ovat kahdessa pelissä puolustaneet makaavaa paikkaa, mikä tuskin jatkuu keskiviikon ottelussa.

– Aikamoisen haastava tilanne molemmilla joukkueilla. Meillä on loukkaantumisten kanssa omat haasteet ja Biisoneilla kokoonpano muuttunut rajusti. Meidän on saatava uudistuneen Bisonsin takamiespelaamiseen painetta ja tunnistettava pelaajien vahvuudet. Oma kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivänä, joten miten saamme oman pelin rullaamaan mahdollisesti erilaisella kokoonpanolla, niin siinä on taas tekemistä, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertaa ottelun lähtökohtia Karhun sivuilla.