Korisliigaa johtavan joensuulaisen Kataja Basketin ”kenttäpäällikkö” Teemu Rannikko, 35, on nimetty liigan kuukauden pelaajaksi jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Korisliigan runkosarjakausi 2015/16 on ollut yhtä Rannikon dominointia, sillä pitkäaikainen Susijengi-pelinrakentaja palkittiin kuukauden pelaajana myös joulu- ja tammikuussa.

189-senttinen, kolmatta kauttaan Pohjois-Karjalassa pelaava Rannikko johdatti Katajan viiteen voittoon kuudessa helmikuun aikana pelaamassaan ottelussa kirjaamalla tilastosarakkeisiinsa paranormaalit 18,5 pisteen ja 10,8 syötön ottelukohtaiset keskiarvot. Rannikon syöttö/menetyssuhde oli huikea 5,4.

Rannikko upotti helmikuun aikana kahden pisteen heittonsa 68,0%, kolmen pisteen heittonsa 41,3% ja vapaaheittonsa 95,2% tarkkuudella. ”Taikurin” helmikuun ottelukohtainen teholukema oli niin ikään huomiota herättävä 24,3.

Rannikko on Korisliigan historian ensimmäinen pelaaja, joka on valittu kuukauden pelaajaksi kolmena perättäisenä kuukautena. Rannikon lisäksi kuukauden pelaajan arvonimen ovat tällä kaudella pokanneet Kouvojen David Gonzalvez (lokakuu) ja Karhun Antti Kanervo (marraskuu).

Lähde: www.korisliiga.fi