Tampereen Pyrinnön vahvan kevätvireen taustalla on ollut yksilöiden hitsautuminen hienolla tavalla joukkueeksi, mutta myös niiden yksilöiden jatkuva tason nosto joukkueen sisällä. Yksi näistä kevätauringon alla pelaamisensa tasoa nostaneista pelaajista on 196-senttinen, 33-vuotias laituri Ricky Minard.

Minard on Korisliigan mittapuulla varsin kokenut ja kovissa liemissä marinoitu pelimies. Muiden muassa Venäjällä Himkiä ja UNICS Kazania, sekä Italiassa Virtus Bolognaa edustanut Minard on CV:n perusteella yksi tämän kauden kovimmista nimistä liigakartalla.

Tuo kokemus on noussut esille Pyrinnön pudotuspelitaipaleen aikana. Runkosarjan 11,9 pisteen ja 2,4 syötön keskiarvoilla operoinut Minard on kirjauttanut pudotuspeleissä tilastorivikseen 16,3 pistettä ja 2,3 syöttöä ottelua kohden. Kuten Pyrintö, myös Minard on nostanut pelaamisensa tasoa kevään kovimmissa peleissä.

– Tasaisuus on kuitenkin se, mitä haemme vielä joukkueena, Minard painottaa Koripalloliiton haastattelussa.

– Olemme etenkin kotona olleet todella vahvoja. Tuttu sali ja kotiyleisö ovat todella iso asia meille ja kotiotteluiden tunnelma on ollut loistava. Ne antavat meille virtaa, mutta meidän pitää löytää sama taso myös vieraspeleihin.

Minard on arviossaan täysin oikeassa. Pudotuspeleissä vain vierasparketilla tappioita kärsinyt Pyrintö voitti puolivälierissä Bisonsia vastaan molemmat kotiottelunsa ja on jatkanut samaa trendiä myös välierissä.

Seagulls on kaatunut molemmissa kotiotteluissa turvallisin lukemin, Pyrinnön puolustuksen noustessa erityisen isoon asemaan. Tamperelaiset ovat saaneet Seagullsin kauas mukavuusalueeltaan Pyynikin palloiluhallilla pelatuissa otteluissa, helsinkiläisten pussittaessa keskimäärin 60 pistettä kahdessa Tampereen ottelussa.

– Intensiivinen puolustuksemme on ehdottomasti suurin aseemme, Minard vakuuttaa.

– Tiedämme tietysti, että jäljellä on todella hyviä joukkueita. Meidän puolustuksemme on kuitenkin se ase, jonka avulla voimme voittaa kenet tahansa, etenkin kotona.

Pyrinnön kohdalla tasaisuus oli runkosarjassakin pitkään selkeä ongelmakohta. Vieraissa kaksi kolmasosaa otteluistaan hävinnyt Pyrintö oli sarjan neljänneksi paras kotijoukkue rekordilla 13/5. Pyrinnön yleinen ilme kuitenkin muuttui vuodenvaihteen jälkeen vahvistuskatraan vakiinnuttua ja joukkueen roolitusten istuessa raiteilleen.

– Valmennusjohto teki loistavaa työtä kauden aikana, saaden kaikki pelaajat pelaamaan saman systeemin sisällä ja sitoutumaan yhteiseen pelitapaan, Minard asettelee.

– Pelaamisessamme tapahtui selkeä muutos kevättä kohden siirryttäessä rotaation vakiintuessa ja pelaajien löytäessä omat roolinsa joukkueen sisällä.

Pudotuspelien teemaksi on muodostumassa kotiedun iso merkitys. Puolivälierissä nähtiin kolme vierasvoittoa Pyrinnön, Seagullsin ja BC Nokian hakiessa jokainen yhden ryöstösaaliin vierasmatkoiltaan. Välierissä lukema on vielä pyöreä nolla.

Pyrinnön kohdalla vierasvoittoa ei ole pakko ottaa vielä välierissä mikäli Pyynikin kotitaika säilyy koko Seagulls-sarjan ajan, mutta Pantteri-patsaan saalistaakseen tamperelaisten on mahdollisesti haettava ainakin yksi vierasvoitto. Se tarkoittaisi Minardin peräänkuuluttaman tasaisuuden löytymistä.

– Se on meidän tavoitteemme juuri nyt. Meidän täytyy löytää tasaisuutta otteisiimme, että pystyisimme pelaamaan samalla tasolla vieraissa, kuin millä pelaamme kotisalissamme, Minard vahvistaa.

– Sen kuitenkin tiedämme, että kotona pystymme voittamaan näissä pudotuspeleissä kenet tahansa.

Pyrinnön ja Seagullsin välinen neljäs välieräottelu pelataan perjantaina Helsingissä.