Tampereen Pyrinnön pelaajien ja staffin kaulaan ripustettiin keskiviikkona viides mitali viimeisen kahdeksan kauden aikana (kolme kultaa, hopea ja pronssi). Hienon kauden jälkeen Pyrinnön leirissä myönnettiin Kouvojen paremmuus.

Joukkueen kapteeni Antero Lehto myönsi, että osaltaan kausi meni jopa hieman yli odotusten ja oli ylpeä joukkueestaan.

– Jos kauden vuoden alussa minulle olisi sanottu, että ollaan finaalissa niin en olisi ollut siitä ihan niin varma, vaikka tavoite onkin aina mestaruus. Olen ylpeä jätkistä, kovia poikia tekemään töitä. Joukkue eli kauden mittaan ja saatiin vasta helmikuussa lopullinen rosteri jalkeille. Ei ihan riittänyt, vaikka hyvin taisteltiin. Luokittelen tämän kuitenkin voitetuksi hopeaksi ja tyytyväinen pitää olla tähänkin saavutukseen, Lehto kertoo Pyrinnön sivuilla.

Ensimmäistä kauttaan Pyrinnön päävalmentaja toimiva Ilkka Palviainen oli joukkueestaan ylpeä monivaiheisen kauden jälkeen.

– Tosi ylpeä jokaisesta ukosta, sitkeitä kavereita. Tultiin pitkä matka kauden aikana ja aika paljon on takana. Haluan nostaa esiin Antero Lehdon, tosi kova taistelija. Kauden aikana saanut paljon rapaa niskaan ja harva tietää, että Antero heitti meidän jengin finaaliin välierissä Seagullsia vastaan heittokäden peukalo murtuneena. Kovimpia suorituksia mitä olen yksittäiseltä pelaajalta nähnyt. Se kertoo siitä asenteesta, millä tämä jengi pelasi, Palviainen suitsutti.

– Lopullinen rosteri saatiin hyvin myöhään finalisoitua ja juoksimme tavallaan aikaa vastaan. Meidän kauden jatkuminen näin pitkälle antoi mahdollisuuden sille, että olisimme pystyneet viemään omaa tekemistä ja pelaamista eteenpäin ja voittaa Suomen mestaruuden. Tällaisella koriksella, mitä pelattiin, kakkossija oli nyt maksimi ja voittaakseen pitää vaan pystyä pelaamaan vieläkin paremmin. Tosi iloinen siitä kasvutarinasta mikä meillä on takana. Haluan antaa ison kiitoksen kaikille seuraihmisille, staffille ja ihmisille joita tässä on ollut ympärillä. Erityiskiitos apuvalmentaja Artemille, joka uskoi jatkuvasti,että tullaan vielä kovaa ja pystytään pelaamaan korkeista sijoista. Meillä oli kauden aikana tietty vaihe, jolloin oli todella vaikeaa ja haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka olivat meidän tukena juuri sillä hetkellä, kiitteli Palviainen.

Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen myönsi paremman joukkueen vieneen voiton.

– Äärimmäisen ylpeä joukkueestani. Finaalit voitti parempi joukkue ja saamme olla hopeasta onnellisia. Mitali oli meille kaiken lisäksi viides viimeiseen kahdeksaan vuoteen. Lämmin kiitos kaikille, jotka jaksoitte tukea meitä. Erityismaininta Tampereen kaupungin liikuntapalveluille, koko Pyrinnölle, faneille ja tukijoillemme. Ensi kauden valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa ja pyrimme tiedottamaan pelaajasopimuksista vielä tämän kuun aikana. Voimassa olevat pelaajasopimuksethan meillä on Anteron, Topiaksen sekä Peten kanssa. Iso kiitos vielä kaikille ja katseet kohti uutta kautta, Hakanen tunnelmoi.