Yleisöennätykset paukkuivat Korisliigassa

Korisliigan kausi 2015/2016 oli menestyksekäs monella tavalla, eikä vähiten katsojamäärien vuoksi. Korisliigassa rikottiin niin runkosarjan, kuin pudotuspelienkin yleisökeskiarvojen ennätykset. Samalla Korisliigassa kirjattiin luonnollisesti myös koko kauden yleisökeskiarvoksi uusi ennätys.

Koko Korisliigan näkökulmasta kausi 2015/2016 muodostui äärimmäisen menestyksekkääksi vuodeksi. Kouvolan Kouvojen mestaruuteen päättynyt kausi näki katsojakeskiarvojen nousuja, fani-ilmiöitä sekä jäähalleissa pelatut, monituhatpäisiä yleisömassoja keränneet finaalit.

Korisliigan runkosarjan yleisökeskiarvoksi kirjattiin lopulta vakuuttava 939 katsojaa ottelua kohden, joka on Korisliigan uusi ennätys. Fani-ilmiön siivittämänä kovaan kevätvireeseen yltynyt Vilpas, sekä tuore mestari Kouvot keräsivät kotiotteluihinsa keskimäärin yli 1200 katsojaa. Nelinumeroiseen keskiarvoon ylsivät myös Kataja ja Seagulls. Tuhannen katsojan raja rikottiin 37 prosentissa otteluissa, kun esimerkiksi neljä vuotta aikaisemmin sama lukema oli 17%.

Pudotuspelien katsojakeskiarvoksi ja samalla uudeksi ennätykseksi nousi komeat 1578 katsojaa ottelua kohden. Puolivälierien keskiarvoksi muodostui 1202 katsojaa ja välierien sekä pronssiottelun keskiarvoksi kohosi 1552 katsojaa ottelua kohden.

Kouvolan Lumon Areenassa ja Tampereen Hakametsän Jäähallissa pelatut jäähallifinaalit olivat pelillisesti lopulta Kouvojen juhlaa, mutta katsomon puolella molempien seurojen kannattajat tekivät verrattoman hienoa työtä. Viidessä finaaliottelussa katsomoissa nähtiin yhteensä yli 15 000 katsojaa ja katsojakeskiarvoksi nousi järkälemäiset 3006 katsojaa per ottelu.

Ratkaisevaa finaalia Kouvolan Lumon Areenassa seurasi Kouvojen uusi seuraennätys, 3733 katsojaa.

Samalla Korisliigassa tehtiin luonnollisesti myös koko kauden yleisökeskiarvoennätys. Koko kauden aikana Korisliigan otteluita seurasi paikan päällä keskimäärin 1048 silmäparia tapahtumaa kohden.