Kouvot on tehnyt tulevaa pelikautta koskevan sopimuksen laitahyökkääjä Osku Heinosen kanssa. 23-vuotias, 194-senttinen Heinonen siirtyy Kouvoihin kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä.

Korisliigassa jo seitsemällä kaudella pelannut tarkkakätinen Heinonen on muutosta Kouvolaan, hallitsevan Suomen mestarin riveihin, innoissaan.

– Fiilikset ovat odottavat ja motivaatio on tosi korkealla. Olen saanut Kouvojen organisaatiosta valtavan hyvän kuvan, ja odotan malttamattomana ensimmäistä kauttani ikään kuin ammattilaisena, sanoo Heinonen viitaten kandivaiheeseen saatettuihin tietojenkäsittelyn opintoihinsa Tampereen yliopistossa.

Heinonen on Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikolalle kovin tuttu pelaaja Pyrinnön vuosiltaan. Poikola tietääkin tarkasti, mitä Heinosessa saa.

– Osku oli kuudes pelaaja ja varmimpia suorittajiamme Pyrinnön mestaruuskaudellamme, kunnes loukkaantuminen sotki kuviot. Silloin hän toi meille stoppeja pystyen puolustamaan laajalla skaalalla paikkoja kahdesta neljään. On mukavaa saada ryhmäämme hienosti toiminta-ajatukseemme sopiva pelaaja: erinomainen harjoittelija ja tyylikäs urheilija, jolla parhaat pelit ovat edessä päin, Poikola kertoo Kouvojen sivuilla.