Kouvot on tehnyt kauden 2016-2017 kattavan sopimuksen amerikkalaislaituri Gregg Thondiquen kanssa.

29-vuotias, 201-senttinen Thondique on kouvolalaisille tuttu kasvo, sillä Virginia Union -yliopiston kasvatti pelasi Kouvoissa toissa kaudella 14 ottelun verran hyvillä 16,8 pisteen ja 10,4 levypallon keskiarvoilla. Suomen jälkeen Thondique on pelannut Australiassa sekä viimeksi Ranskassa, Rueilin paidassa.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikolaa miellyttää urheilullisen Thondiquen monipuolisuus.

-Gregg on erittäin aktiivinen puolustuksessa ja hän lukee luonnostaan peliä hyvin. Hän pystyy puolustamaan paikkoja 2-5. Hän on erinomainen avoimella kentällä ja pallottomana pelaajana. Saadessaan pallon hän pystyy viimeistelemään pienessä tilassa ja molemmilla käsillä, pelaten vaivatta myös raudan päällä, Poikola kertoo Kouvojen sivuilla.

Thondique on jo varsin kokenut pelaaja, mutta Poikolan mukaan edelleen erittäin motivoitunut kehittymään, erityisesti ulkopelaamisen saralla.

– Meidän tavoitteemme on rekrytoida pelaajia, jotka ovat hyviä persoonia, valmiita kovaan harjoitteluun, haluavat kehittyä pelaajina ja täyttävät jonkin osa-alueen konseptissamme. Uskon Thondiquen vastaavan tähän huutoon, hän sanoo ja lisää nyt kiinnitettyjen Thondiquen ja takamies Raheem Applebyn jälkeen olevan varsin selvää, mitä hallitseva Suomen mestari kahdelta viimeiseltä tuontipelaajalta hakee.