Damion Dantzler on Kobrien uusi päävalmentaja. Sopimus on muotoa 1+1, jossa molemmilla osapuolilla on optio kaudesta 2017-2018.

Dantzler toimi edellisen kauden Loimaan Bisonsin apuvalmentajana ja oli nimettynä Bisonsin tulevan kauden päävalmentajaksi, mutta seuran jäätyä ilman liigalisenssiä, Dantzler vapautui muihin haasteisiin. Hän tuli kaudelle 07-08 pelaajaksi Tampereen Pyrintöön, josta tie vei Team Componentaan Karkkilaan ja sieltä Salon Vilppaaseen. Kaudeksi 10-11 hän siirtyi Loimaan Korikonkareihin ensin pelaajaksi ja sen jälkeen apuvalmentajaksi. Nilan Bisonsissa Dantzler oli voittamassa valmentajana kahta Suomen mestaruutta kausina 11-12 ja 12-13. Sen jälkeen hän valmensi kaksi vuotta Kaarinan Ura-Basketin joukkuetta I-divisioonassa, josta palasi takaisin Bisonsin apuvalmentajaksi kaudelle 15-16. Hänet valittiin suorittamaan HKVT-tutkintoa 2015.

– Olen todella innoissani uudesta pestistä Kobrien päävalmentajaksi. Olen vieraillut Lapualla sekä pelaajana että valmentajana. Lapua ei ole vierasjoukkueelle helppo paikka pelata ja pidän siitä, että sieltä löytyy fanaattinen kotiyleisö. Kobrat on ollut menneinä kausina siitä erikoinen joukkue, että se on voinut kaataa minkä joukkueen tahansa, mutta tietynlainen tasaisuus on otteista ehkä hieman puuttunut. Nyt lähdemme tekemään kovaa työtä joukkueen lopulliseen muotoon saamiseksi. Itse olen heinäkuun ajan mm. Las Vegasissa, jossa scouttaan amerikkalaispelaajia. Lapualle muutan elokuun alussa, Dantzler toteaa Kobrien sivuilla.

Kobrien valmennusportaaseen jo kuusi vuotta kuulunut Ville Turja jatkaa valmentajana. Ennen Kobrien nousua sarjaporrasta ylemmäs hän toimi pelaamisen ohella Kobrien päävalmentajana kaksi kautta. Kobrat raivasi tiensä molemmilla kausilla divarifinaaliin, mutta ensin LoKoKo oli finaalissa vahvempi 3-2 ja toisella kerralla FoKoPo 3-1, jota tuolloin luotsasi Kobrille hyvin tuttu mies Derrick Crayton.

– Damion oli tullut Loimaan organisaatioon, kun pelasimme loppuottelussa heitä vastaan ja Korikonkarit nousi Korisliigaan. Tietty ympyrähän tässä sulkeutuu, kun Damion saatiin nyt meille päävalmentajaksi ja odotan innolla yhteistyötä Damionin kanssa. Olin itse polvileikkauksessa kesäkuun alussa ja katsotaan nyt miten toipuminen tästä sujuu ja vieläkö sitä pystyy kuntoutumaan myös pelaajan rooliin, Turja kertoo.