Karhu vahvistuu USA:n yliopistomestarilla – ”Rutkasti vahvistusta takakentälle”

© Kuva: Getty Images

Karhu on solminut yksivuotisen sopimuksen takamies Kevin Waren kanssa.

188-senttinen ja 78-kiloinen Ware muistetaan koripallofanien keskuudessa vuoden 2013 pahasta loukkaantumisesta. Silloin NCAA:n lopputurnauksessa Louisvillen riveissä pelannut Ware loukkasi itsensä pahasti ja oli sivussa pitkään. Louisville eteni vuoden 2013 Final Four tapahtumaan ja voitti lopulta Michiganin 82–76. Useat voittajajoukkueen pelaajista omistivat voiton kovia kokeneelle takamiehille.

Kaudella 2012–2013, ennen loukkaantumistaan, Ware oli kasvattanut rooliaan kivikovassa yliopistojoukkueessa. Pisteitä syntyi 4,5 ottelua kohden ja peliaikaakin tuli 16,6 minuuttia peleissä. Loukkaantumisen jälkeen kaudella 2013–2014 Kevin palasi kentälle loppukaudesta ja sai muutaman minuutin peliaikaakin.

Kaudelle 2014–2015 Ware siirtyi Georgia Staten yliopistoon. Ensimmäisenä vuonna siellä tilastoriviksi muodostui 7,6 pistettä/3,1 levyriä/2,4 syöttöä. Toisella kaudella hänen roolinsa kasvoi edelleen ja peräti 35 minuutin peliajalla tilastot olivat 11,6/3,7/3,1.

– Waren sopimuksen myötä saamme rutkasti vahvistusta takakentälle. Räjähtävän fysiikkansa ansiosta hän pystyy toteuttamaan koko kentän peli-ideologiaamme erinomaisesti. Ware pelasi paljon pointtina viimeisenä kahtena yliopistovuotenaan, joten Bojanin tilanne on edelliskautta helpompi, kun tuuraajia hänen pelipaikallensa löytyy nyt kaksin kappalein, Karhun apuvalmentaja Jussi Laakso toteaa Karhun sivuilla.

– Ware oli mukana NCAA:n voittaneessa Louisvillen joukkueessa, mutta hänen pelinsä päättyivät hirveään loukkaantumiseen. Vaikka Kevin on ammattilaisena rookie, niin näiden tapahtumien johdosta kyseessä on kypsästi ajatteleva pelaaja. Viimeiset kaksi vuotta Ware on pelannut täysin terveenä, eikä loukkaantumisesta ole jäljellä kuin ikävä muisto, Laakso kertoo.

Karhulla on nyt valmiina kaksi jenkkisopimusta, sekä sopimukset Juho Lehtorannan, Joonas Lehtorannan, Samuli Vanttajan ja tietysti kapteeni Bojan Sarcevicin kanssa. Lisäksi mukana ringissä on Karhun omia kasvatteja. Karhu aloittaa yhteisharjoitukset ensi Korisliigakautta varten elokuun puolivälissä ja jenkit liittyvät vahvuuteen elokuun lopussa tai syyskuun alussa.

Karhu etsii koko ajan lisää vahvistuksia ja niistä tiedotetaan, kun sopimukset ovat valmiina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.