Susijengin tulokkaat valmiina otteluun – ”Meillä on jengissä kasa nälkäisiä jätkiä”

Suomalaisella koripalloyleisöllä on mahdollisuus nähdä lauantai-iltana Tampereen Hakametsän Jäähallin siirtoparketilla kourallinen uusia maajoukkuekasvoja. Ensimmäistä maaottelukomennustaan odottavat Tampereen leirityksellä mm. nokialaislähtöinen Shawn Hopkins, 21, sekä Hongasta Argentiinaan vuosien matkan kulkenut Juho Nenonen, 28.

Shawn Hopkins, legendaarisen Garcia “Hoppari” Hopkinsin poika, on pelaamallaan 82 nuorten maaottelulla ehtinyt lyödä puumerkkinsä Suomen juniorikoripallon aikakirjoihin viime vuosien aikana.

Lupauksia herättävän debyyttikauden USA:n NCAA-liigan Troy Statessa pelannut 195-senttinen Hopkins harjoittelee nyt ensimmäistä kesää Susijengin riveissä. ”Pikku-Hopi” on vakuuttanut urheilullisuudellaan ja pelivalmiudellaan, ja miehen itseluottamus on kohdallaan myös kesän ensimmäisen maaottelun lähetyessä.

– Kiva, että mut heitettiin tänne isojen susien sekaan. Olen treenannut tätä varten koko ikäni. Lauantai-iltaa lähestytään luottavaisin mielin, ”Pikku-Hopi” kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Oma tavoitteeni on keskittyä omaan peliin ja pelata mahdollisimman hyvin joukkueelle. Pidemmällä tähtäimellä tahdon pelata itselleni paikan vuoden 2017 EM-kisajengiin.

Edellisen kerran Susijengin ringissä kesällä 2010 harjoitellut Juho Nenonen ylistää maajoukkueen kilpailuasetelmaa. Vanhat konkarit ovat elämänsä vedossa samaan aikaan, kun uudet kasvot ovat nousseet rinnalle haastamaan.

– Meillä on jengissä kasa nälkäisiä jätkiä, joilla on kaikilla iso halu näyttää, että pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Me valmistaudutaan EM-kisavuoteen ja jokainen haluaa pelata itsensä joukkueeseen, ”Neponen” virkkoo.

– Vähän jännittää, mutta niinhän tässä tilanteessa pitääkin jännittää. Onhan se ihan mahtavaa, kun tällainen ”vanha” mieskin pääsee vetämään ekaa kertaa maajoukkuepaitaa ylleen.

Suomi ja Belgia kohtaavat Tampereen Hakametsässä lauantaina 30.7. klo 19:00.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.