Pyrintö on kiinnittänyt tulevan kauden ensimmäisen amerikkalaisvahvituksensa, kun jo viime kaudella Pyrinnössä ihastuttanut Ricky Minard palaa Pyrinnön paitaan.

Minard (196 cm/ 100 kg) on 33-vuotias Morehead State University:sta valmistunut takamies-laituri, joka on tehnyt Euroopassa huomattavan ammattilaisuran vuodesta 2005 alkaen. Minardilla on monen vuoden kokemus Italian pääsarjan eri seuroista, Turkista, Venäjältä, Ukrainasta sekä lyhempiä jaksoja Ranskassa ja Saksassa. Euroliiga- ja Eurocup-kausia on takana useita ja nimi löytyy Eurocup-mestarien pytystä.

Viime kaudella Minard tuli Pyrintöön kesken kauden marraskuussa. Vaikka Minard tuli Tampereelle toipumisjakson jälkeen, hän osoitti heti taitonsa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Kevään myötä hänen tehonsa nousivat entisestään ja pudotuspelit osoittivat kuinka hän sopeutuu kentällä erilaisiin rooleihin.

Hyvin kuvaavaa Minardin pelaamiselle oli, että lähes kaikissa tilastokategorioissa hänen tehonsa vaan nousivat pudotuspeleissä: Minardin pistekeskiarvo oli runkosarjassa 11,9 (pudotuspeleissä 16,6), levypalloissa 4,9 (6,6), tehoindeksi 14,1 (17.8).

– Ensimmäinen palanen on kiinnitetty meidän ulkomaalaispelaajistoomme. Suurempia esittelyjä mies ei kaipaa, vaan lämmin jälleennäkemisen toivotus on enemmänkin paikallaan, myhäilee päävalmentaja Ilkka Palviainen Pyrinnön tiedotteessa.

– Halusimme luoda joukkueeseen tietynlaista jatkuvuutta ja samalla pitää huolen, että meidän takakenttämme kestää vertailun Korisliigassa. Kartoitimme kesän aikana muutamia vaihtoehtoja tälle pelipaikalle, mutta ketään emme kuitenkaan harkinneet vakavammin, koska jo viime kauden loppupuolella Minardin ja seuran intressit olivat lähellä toisiaan jatkosopimuksen mahdollistamiseen. Ricky Minard luo pelillisten ulottuvuuksiensa lisäksi joukkueeseemme aimoannoksen johtajuutta ja voittamisen kulttuuria, Palviainen sanoo.

Minard saapuu Tampereelle viikon päästä ja liittyy heti harjoitusvahvuuteen.

– Olen innoissani paluusta Pyrintöön toiseksi kaudeksi, Minard sanoo.

– Jo viime kausi oli meiltä hyvä. Fanit ja seura saivat minut rakastamaan koripalloa jopa entistä enemmän. Odotan pääsyä salille ja yritämme tosissamme tuoda mestaruuden takaisin Pyrinnölle. Toivon näkeväni kaikki jälleen Pyynikillä, sillä edessä on mahtava kausi!

Pyrinnöllä on ennestään sopimus Topias Palmin, Joonas Cavenin, Petri Heinosen, Ville Pekkolan, Justus Kilpisen ja Antero Lehdon kanssa. Pyrintö julkaisee uusia pelaajasopimuksia alkavalla viikolla.