Korisliigan viime kauden hopeamitalisti Pyrintö on harjoitellut tiiviisti jo reilun kuukauden. Päävalmentaja Ilkka Palviaisen mukaan harjoitukset ovat menneet hyvin.

Palviaisen mukaan harjoituskauden ensimmäisellä puolikkaalla on keskitytty erityisesti fyysisyyteen sekä henkilökohtaiseen taitoon.

– Tällä hetkellä käynnissä on syksyn viides harjoitusviikko. Tämä viikko päättää myös meidän kahteen osaan jakautuvan preseasonin ensimmäisen puolikkaan. Tämän ensimmäisen pätkän tavoitteena ovat keskiössä olleet fyysisten perusominaisuuksien kehittäminen ja henkilökohtainen taitoharjoittelu, Palviainen valottaa Pyrinnön sivuilla.

Harjoituskauden jälkipuoliskolla joukkue alkaa keskittyä enemmän pelillisiin asioihin, jotta joukkue on valmis, kun kausi pyörähtää käyntiin lokakuun alussa.

– Preseasonin toinen osa koostuu painopisteiltään enemmänkin joukkueasioista, joissa pyritään harjoitusten, videoiden sekä pelitapahtumien avulla parsimaan joukkueen tekeminen sille tasolle, että runkosarja voidaan aloittaa ja pelaamiseen on luotu selkeät kulmakivet puolustus- sekä hyökkäyspäähän.

– Asiaan vihkiytyneet varmasti ymmärtävät, että ilman niitä pelaamisen ja itse pelin kehittäminen kauden aikana muuttuu haastavaksi. Yhteistä aikaa on niukasti ennen sarjakauden alkua. Siksi on tarkeää kayttää aika tehokkaasti. Pienenä etulyöntiasemana muihin liigan joukkueisiin verrattuna on kuitenkin se, että olemme pystyneet pitämään joukkueen rungon kasassa edellisvuoteen nähden. Se auttaa varmasti niin pelillisten asioiden kuin myös joukkuekemian rakentumisessa.

Pyrinnön mukana on yksi ulkomaalaisvahvistus ja loput liittyvät mukaan lähiaikoina.

– Tällä hetkellä harjoitusryhmäämme on kuulunut 16 pelaajaa, jotka koostuvat Korisliigan sopimuspelaajista, 1.divisioonajoukkueemme pelaajistosta sekä kolmesta A-juniori-ikäisestä pelaajasta. Ulkomaalaispelaajista Ricky Minard liittyi vahvuuteemme jo reilu viikko sitten. J´Nathan Bullock ja Wally Judge saapuvat syyskuun alkupuoliskolla, kuten myös 1.divisioonajoukkueeseen liittyvä amerikkalaispelaajamme. Kauden aikana harjoittelemme Korisliigan, 1.divisioonan ja A-junioreiden osalta 16 pelaajan harjoitusblokeissa. Tällä hetkellä kilpailutilanne näiden harjoitusblokkien rajapinnassa on mielenkiintoinen ja uskon, että tämä auttaa nostamaan meidän harjoittelumme laatua entisestään, kun aletaan lähestyä ensimmäistä rajanvetoa pitäen silmällä sitä kuka harjoittelee missäkin ryhmässä.

Harjoituskauden aikana Pyrintö matkustaa muun muassa Ruotsissa pelattavaan turnaukseen.

– Haemme preseasonilla kahden tyyppisiä ottelutapahtumia. Osallistumme Luulajassa pelattavaan harjoitusturnaukseen 16.-18.9. Siellä kohtaamme Kauhajoen Karhun, isäntäjoukkue BC Luleån sekä Jämtlandin. Lisäksi matkustamme 30.9. Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Olemme pyrkineet saamaan myös yhden kotiottelun preseasonille, mutta valitettavasti kokeneet epäonnea vastustajien saamisessa lähinnä aikatauluista johtuen.

Palviaisen mukaan joukkueeseen saattaa tulla vielä vahvistuksia.

– Jos asiat loksahtavat paikoilleen jonkun jäljellä olevan kandidaatin kanssa, niin tiedotamme asiasta pikaisesti. Näiden virallisten harjoitusotteluiden lisäksi pelaamme scrimmage-otteluita Pärnua sekä divisioonajoukkuettamme vastaan suljetuin ovin.

– Tällä hetkellä päivittäisessä tekemisessä huokuu kaikesta into, motivoituneisuus sekä nälkä. Näistä enemmän sitten juttua kun olemme saaneet rivit täysin kasaan ja kausi alkaa toden teolla lähestyä, Palviainen päättää.

Lähde: Pyrinön kotisivut