Viime kauden mestari Kouvot on heti kovassa paikassa, kun kauden avauksessa vastaan tulee Tampereen Pyrintö. Joukkueet kohtasivat viime kaudella finaaleissa, ja nyt joukkueet ottavat mittaa paremmuudestaan uuden kauden merkeissä.

Kuten monessa muussakin Korisliiga-joukkueessa, myös Kouvot on saanut uuden päävalmentajan täksi kaudeksi. Pieti Poikola otti päävalmentajan vastuun Kouvolassa ja edessä oli paljon töitä, kun moni viime kauden runkopelaajista jätti seuran kesällä.

Tällä hetkellä Poikola on kuitenkin tyytyväinen joukkueeseensa.

– Meillä on urheilullinen ja lahjakas joukkue. Meidän joukkue on myös syvyydeltään hyvä, ja siitä me toivottavasti saadaan pieni intensiteettinen etu vastustajiin. Toisaalta sen saisi parhaiten harjoittelun kautta, mutta katsotaan miten paljon me pystytään sitä hyödyntämään, Poikola kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Tänään vastaan asettuva Pyrintö on Poikolalle jo entuudestaan tuttu. Vaikka mies voittikin Pyrinnön peräsimessä kolme Suomen mestaruutta, niin Kouvojen valmentajana Poikola pitää Pyrintöä vain yhtenä Korisliiga-joukkueena, eikä tunteita vanhaa seuraa kohtaan tulla ainakaan vielä näkemään.

– Pyrintö on vain yksi vastustaja muiden joukossa, mutta tietysti siellä on paljon kavereita, joille toivon kaikkea hyvää. Se ei kuitenkaan tähän peliin vaikuta.

Pyrintö-vuosien jälkeen Poikola siirtyi Islannin pääsarjassa pelaavan UMF Tindastóllin riveihin. Siellä valmennusura jäi lyhyeksi, kun Poikola erotettiin kesken kauden.

Viimeisen kolmen vuoden aikana myös Tanskan maajoukkuevalmentajan rooli on hänelle tullut tutuksi. Kouvojen uutena päävalmentajana Pyrintö on hyvä vastus, koska sekä Poikola että seuran apuvalmentajat tietävät paljon tamperelaisista.

– Olemme paljon jutelleet apukoutsien kanssa tästä, koska he pelasivat Pyrintöä vastaan viime kaudella finaaleissa ja heillä on asiasta parempi tuntemus. Lopulta joukkueessa on paljon vielä samoja juttuja, kuin minun aikanani eli samoja pelaajia ynnä muuta.

Kouvot kohtaa tänään Tampereen Pyrinnön kello 18.30 Mansikka-ahon Urheiluhallilla. Ottelun, kuten kaikki Korisliigan pelit, näkee suorana osoitteessa Fanseat.com.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka