Henrik Dettmann: ”On katsottava peiliin”

© Kuva: Juha Tamminen

Susijengin pitkäaikaisen luotsin Henrik Dettmannin aikakausi SIG Strasbourgissa jäi lyhyeksi, kun seura ilmoitti vapauttaneensa Dettmannin tehtävistään. Tehdyn päätöksen syynä on joukkueen yskähdellen alkanut syyskausi.

Dettmannin korvaa SIG Strasbourgin penkin päässä Vincent Collet, joka palkittiin viime keväänä Ranskan liigan vuoden valmentajana.

– Kansainvälisessä huippu-urheiluvalmentamisessa noudatetaan bisneslogiikkaa. Fakta on, että pelejä pitää voittaa. Samoin fakta on, että jos voittoja ei tule, on katsottava peiliin, Dettmann kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Strasbourg majailee tällä hetkellä Ranskan Pro A:n viimeisellä sijalla. Joukkue on pelannut viisi tasaista ottelua, mutta taipunut niistä neljässä. Strasbourg on myös hävinnyt kaksi ensimmäistä peliään FIBA:n Mestarien Liigassa.

– Pysyvien muutoksien aikaansaaminen vie aikaa, siihen ei muutama viikko riitä – etenkään siinä tapauksessa, jos joukkue kokee paljon vastoinkäymisiä, kuten me olemme kokeneet loukkaantumisten ja puuttuvien pelaajien saralla. Joskus koripallossa pallo pomppii oikealle kohdalle, toisinaan ei.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.