Lauri Markkanen oli jälleen Arizonan ykköstykki, kun Wildcats voitti Las Vegasissa vuosittain kiitospäivänä pidetyssä kutsuturnauksessa Santa Claran 69-61 (37-34).

Markkanen tehtaili Broncosia vastaan 16 pistettä ja noukki 9 levypalloa. Arizona kohtaa kutsuturnauksen finaalissa ensi yönä Butlerin.

Arizonan puolustuspeli piti Santa Claran ahtaalla toisella puoliajalla, mutta kaikesta huolimatta Broncos pääsi neljällä peräkkäisellä kolmosella pisteen päähän 59-58, kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Wildcats sai 10-3-runin pelin lopuksi pitäen Santa Claran pisteettömänä viimeiset kolme minuuttia.

Markkanen viihtyi parketilla 36 minuuttia heittäen kakkosensa 2/5, kolmosensa 2/6 ja vapaaheittonsa 6/7. Yhdeksän levypallon lisäksi Markkanen kirjautti yhden torjunnan.

Arizona kohtaa huomenna kutsuturnauksen loppuottelussa Butlerin, joka on maaliskuussa perinteisesti alkavan NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijä.

NCAA:ssa nähtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä ensimmäinen suomalaismiesten välinen kohtaaminen, kun Remu Raitasen San Francisco voitti Shawn Hopkinsin Troyn 79-67 (36-30).

Raitanen kirjautti 9 peliminuutissa San Franciscolle yhden levypallon ja syötön. Hopkins haki taas yhden levypallon kahdessa minuutissa.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley nousi 27 pisteen takaa peittoamaan Denverin 88-85 (33-54). Tahvanainen pelasi ottelussa 4 minuuttia.