Lauri Markkasen Arizonan yliopisto palasi voittojen tielle NCAA-yliopistosarjassa. Markkanen pussitti 18 pistettä, kun viikonloppuna Gonzagalle hävinnyt Arizona voitti UC Irvinen 79-57 (23-39). Suomalaisista miehistä yliopistokentillä myös Alex Murphy pelasi monipuolisen ottelun Northeasternille.

Arizonan yliopistojoukkueen ensimmäisen puoliajan vahvimmasta esityksestä vastasi serbialainen Dusan Ristic, joka heitti 14 pistettä 20 minuuttiin. Puoliajan jälkeen joukkueen otti harteilleen heittojyvänsä löytänyt Markkanen, jonka saldo toisella puoliajalla oli 13 pistettä.

Kokonaisuudessaan Markkanen ja Ristic heittivät molemmat 18 pistettä mieheen. Markkanen oli jälleen tehokas heittäen kolmosensa 4/6 ja kakkosensa 3/4. Suomen huippulupaus haki myös neljä levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja torjui vastustajan heiton kahteen kertaan.

Arizonan tämän kauden saldo on seitsemän voittoa ja kaksi tappiota. Katso yläpuolen videolta ottelun huippuhetket.

Murphyn Northeastern löysi itsensä kuopasta, kun Harvard karkasi parhaimmillaan 20 pisteen johtoon. Northeastern hurja loppukiri ei tuottanut hedelmää, kun Harvard voitti 80-86 (27-40).

Murphy oli jälleen yksi yliopistonsa tärkeimmistä syömähampaista tehtailemalla 14 pistettä, 4 levypalloa, 4 syöttöä ja yhden torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä.

Remu Raitasen San Francisco sai vastaansa San Francisco Staten, joka jäi pahasti Raitasen yliopiston jalkoihin toisella puoliajalla 59-91 (32-37). Raitanen viihtyi parketilla 11 minuuttia heittäen 4 pistettä ja kahmien 5 levypalloa.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley hävisi Utahin yliopistolle Salt Lake Cityssä 80-87 (36-41). Tahvanainen repi 3 levypalloa vain kolmessa peliminuutissa.