Kataja isännöi Mestarien liigassa venäläisjättiä – ”Sarjan paras korintekojoukkue”

Kataja isännöi vuoden viimeisessä Mestarien liigan ottelussa Avtodor Saratovia.

Kataja Basketin marraskuussa kärsimät kaksi peräkkäistä kotitappiota ovat muisto vain joukkueen otettua niiden perään tuikiharvinaiset voitot Turkista ja Israelista. Keskiviikkoisesta väännöstä tasapisteissä olevan Avtodor Saratovin kanssa tulee tästä huolimatta varmuudella vaikea, sillä kotijoukkue on edelleen yhtä sisäpelaajaa vajaa ja hurjalla nimilistalla operoivalla venäläisjoukkueella on tapana pitää sellaista tempoa, että väsymyksen yllättäessä juna jättää nopeasti.

Kataja jäi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa täysin jyrän alle. Avtodor oli aivan omaa luokkaansa: se juoksi nopeita ja sille kirjattiin peräti 34 koriin johtanutta syöttöä. Suurin ero syntyi kuitenkin korien alla: Avtodor nosteli 3 sekunnin alueelta hurjat 60 pistettä Katajan 32 vastaan.

– Avtodor on sarjan paras korintekojoukkue, heillä on sillä osa-alueella hirvittävä määrä taitoa. He myös laittavat hienosti palloa liikkeelle mikä näkyy syöttötilastossa, päävalmentaja Greg Gibson valottaa Katajan sivuilla.

– Hyökkäyksessä he eivät pelaa mitenkään ihmeellisiä settejä vaan luottavat ennen kaikkea yksilötaitoon, jota joukkueessa sitten toisaalta riittääkin.

– Itselleni oli yllätys että he päästivät Zubcicin ja Klimenkon kaltaiset isot pelaajat pois. Pidin heitä ennakkoon meille erityisen hankalina. Nyt näyttäisi siltä että sisäpeli on kenties heikoin lenkkinsä.

– Sanoin jo Saratovissa joukkueelle heti ottelun jälkeen, että meillä tulee olemaan kotona hyvä mahdollisuus. Avtodorhan on ryhmä, joka haluaa lyödä joka matsissa sata pistettä tauluun eikä niin välitä vaikka vastustaja tekisi 90. Voittaaksemme meidän pitää olla hyvin keskittyneitä. Toiseksi, venäläisten takakentän kanssa on pakko pärjätä. Kun vielä saamme pallonmenetykset minimoitua, ja jatkamme hyvää levypallopeliä, on kaikki jälleen mahdollista.

Kuten Gibson toteaa, Avtodor on tällä hetkellä Mestarien Liigan ykkösjoukkue tehdyissä pisteissä per ottelu (89,0) mitattuna (Kataja 78,4). Sille on myös kirjattu eniten koriin johtaneita syöttöjä (ka 24,5; Kataja 17,3). Myös kahden pisteen heittotarkkuudessa venäläiset ovat sarjan 40 joukkueesta paras (58 %; Kataja 52 %).

– Tietenkin heillä on huikeita pelaajia kuten takakentän Bykov, Frazier, Kolesnikov sekä laidoilla Minnerath, Hunter, Carrera, mutta luotan omiimme. Esimerkiksi Joey (King) puolusti Minnerathia Saratovissa todella hyvin.

Gibsonia on viime päivät pitänyt muun toiminnan ohella kiireisenä uuden sisäpelaajan hankinta sen jälkeen kun Nino Johnsonin sopimus viime perjantaina purettiin. Juuri nyt ei tämän asian tiimoilta ole sen enempää kerrottavaa kuin että muutama potentiaalinen ehdokas listalleen on noussut. Lähipäivät tulevat näyttämään mihin suuntaan nämä asiat etenevät.

Kattava ennakko luettavissa kokonaisuudessaan Katajan sivuilta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.