Kouvot irtisanoi amerikkalaispelaajan sopimuksen – ”Valinta oli äärimmäisen hankala”

Kouvot on irtisanonut amerikkalaistakamies Paris Hornen pelaajasopimuksen.

Kokenut takamies ehti pelata Kouvoissa 12 ottelua kirjauttaen keskiarvoikseen 8.3 pistettä, 4.0 levypalloa ja 3.4 syöttöä ottelua kohden. Kouvojen valmennusjohto teki Michael Cuffeen (11.0/10.5) tulon myötä valinnan pelien jatkumisesta Kouvoissa Hornen ja Raheem Applebyn (14.0/1.9/2.4) välillä.

– Loukkaantumisten paikkaajaksi hankittu Mike Cuffee on osoittanut vahvuutensa kovana levypallopelaajana ja fyysisenä puolustajana. Myös Stevenin (Pledger) ja Rakeemin (Buckles) paikka isoina pelaajina on kiistaton. Jäljelle jääneelle yhdelle amerikkalaispaikalle oli tarjolla kaksi pelaajaa: Paris ja Raheem. Tilanne oli hankala, sillä molemmilla pelaajilla on erilaiset vahvuudet ja myös puutteet. Alun perin pelaajat oli palkattu takamiespariksi täydentämään toisiaan, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola perustelee Kouvojen sivuilla.

Cuffeen tulon jälkeen Kouvot on pelannut kaksi ottelua joista toisesta tuli kotona niukka tappio sarjakärki Seagullsille ja toisesta kauden ensimmäinen vierasvoitto Uudenkaupungin Korihaita vastaan jatkoajan jälkeen. Näiden ottelujen jälkeen valmennusjohto teki lopullisen valintansa molempien takamiesten saadessa vielä kertaalleen pelata uudistuneessa kokoonpanossa. Valinta päätyi Applebyn jatkoon joukkueessa.

– Päätimme nyt kokeilla yhden ottelun kummallakin takamiehellä erikseen. Sen perusteella päädyimme valitsemaan Raheemin. Valinta oli äärimmäisen hankala, sillä Paris on hyvä puolustuksessa ja todellinen joukkuepelaaja. Raheem on tottuneempi pelaamaan 1-paikkaa ja astetta parempi painostamaan pallollista takapelaajaa. Uskon Raheemin auttavan meitä olemaan organisoidumpi kummassakin päässä kenttää. Hän on myös parempi korintekijä ja kaukoheittäjä.

Kouvot oli pakotettu pelaajavaihdokseen syyskauden loukkaantumisten sanelemana, muutoin tuskin pelaajavaihdoksiin olisi edes ryhdytty. Paris Horne täytti ruutunsa alkuperäisessä kokoonpanossa, mutta loukkaantumisten vuoksi muutosten tuulten oli puhallettava joukkueessa. Coach Poikolalla olikin edessään vaikea valinta.

– Paris on yksi miellyttävimmistä ammattilaisista, joita olen valmentanut. Se ei tehnyt valintaa yhtään helpommaksi. Joka tapauksessa päätös on nyt tehty ja toivottavasti pystymme tällä joukkueella jatkamaan vierasvoittoja Kotkassa joulun jälkeen.