Cupin voitto maistui Susijengin kaksikolle – ”Tällainen voitto yhdistää joukkuetta entisestään”

© Kuva: Salttu Forsström

Antti Kanervo ja Matti Nuutinen juhlivat sunnuntaina Ranskan ProB-liigan Leaders Cupin voittoa. Kanervon ja Nuutisen Chorale de Roanne voitti finaalissa Boulogne-sur-Merin 88-80 (45-27). Voitto oli iso asia sekä pelaajille että seuralle.

Leaders Cup on Ranskan liigacup ja ProB:ssä ottelut alkoivat jo ennen kauden alkua lohkovaiheella. Kaikki huipentui Pariisissa Disneylandissa pelattuun Leaders Cup –viikonloppuun, jossa ratkottiin myös ProA:n Leaders Cupin voitto. ProB:ssa Leaders Cupin voittaja sai maineen ja kunnian lisäksi paikan pudotuspeleihin.

– Tämä oli iso tapahtuma ja koko koripalloileva Ranska oli paikalla. Katsomossa olivat kaikki ProA-liigan valmentajat sekä agentteja ja näkyvyyden kannalta tämä oli iso peli. Se televisioitiin ja katsomossa oli paljon ihmisiä, Nuutinen valottaa tapahtumaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Roanne lähti finaaliin pienoisena ennakkosuosikkina, sillä se oli voittanut kolme edellispeliään. Boulogne-sur-Mer sen sijaan oli sarjassa putoajan paikalla ja hävinnyt edellisottelunsa. Kanervon mukaan pieni voittoputki ennen finaalia nosti joukkueen itseluottamusta ja joukkue pääsi hyvistä lähtökohdista otteluun.

– Se oli tosi tärkeä, sillä lähtökohdat olisivat olleet aika huonot, jos alla olisi ollut tappioita. Heillä oli oikeastaan se tilanne, sillä he ovat pelanneet sarjassa huonosti ja tämä oli heidän mahdollisuutensa saada pudotuspelipaikka. Jos emme olisi voittaneet aiempia otteluita, niin tämä olisi ollut meillekin sellainen ”do or die” –ottelu. Tämä oli iso pokaali sekä seuralle että kaupungille, Kanervo muistutti.

Ottelun alussa näyttikin siltä, että Roanne karkaa selvään voittoon. Tauolle lähtiessä eroa oli jo 18 pistettä ja parhaimmillaan Roanne repäisi 27 pisteen johdon. Boulogne-sur-Mer osoitti kuitenkin sinnikkyyttä ja nousi viimeisellä jaksolla viiden pisteen päähän.

– Johdimme ottelua parhaimmillamme jo yli 20 pisteellä ja valmentajakin totesi ottelun jälkeen, että vaikka vastustaja tuli vielä lähelle, niin osoitimme kasvaneemme alkukaudesta. Emme menneet missään vaiheessa paniikkiin emmekä menettäneen kontrollia. Kolme neljännestä pelasimme hyvää peliä ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä oikein hyvä, Kanervo kertoi.

Sarjassa Roanne on heikon joulukuun jälkeen parannellut asemiaan ja on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Vaikka Leaders Cupin voiton myötä joukkue saavutti pudotuspelipaikan, niin Nuutisen mukaan ei ole varaa höllentää kaasua.

– Emme voi tyytyä tähän, vaan nyt yritämme runkosarjassa saada mahdollisimman korkean sijoituksen ja kehittyä joukkueena edelleen.

Kanervo toivoo Leaders Cupin voiton siivittävän joukkueen entistä parempaan lentoon loppukauden aikana.

– Toivottavasti tämä kantaa ja saimme ainakin lisää itseluottamusta. Meidän täytyy jatkaa samalla tavalla kuin olemme viimeisen kuukauden pelanneet. Tällainen voitto yhdistää joukkuetta entisestään.