Kouvot havittelee tärkeitä pisteitä – ”Odotan meiltä energistä ja hyvää taisteluilmettä”

Korisliigan runkosarja alkaa lähestyä loppuaan ja esimerkiksi Kouvoilla (11/16) on jäljellä enää yhdeksän ottelua eli tasan neljännes. Jokaisella ottelulla tästä eteenpäin on todella suuri merkitys pudotuspeleihin pääsyn kannalta sillä kevään tärkeimpiin peleihin on tarjolla vielä yksi joukkue liikaa.

Kouvot on 11 voitollaan runkosarjan sijalla seitsemän ja pleijarikelkasta on oikeastaan pudonnut vasta Uudenkaupungin Korihait (4/24). Kouvojen edellä Lapuan Kobrat (15/13) on viidentenä ja BC Nokia (12/16) kuudentena. Takana hengittävät puolestaan kahdeksantena KTP-Basket (11/18) ja yhdeksäntenä Tampereen Pyrintö (10/19).

Kouvojen etuna muihin kilpailijoihin on se, että joukkueella on yksi tai kaksi ottelua näitä vähemmän pelattuna. Toisaalta Kouvot kohtaa helmi-maaliskuun aikana vielä kahdesti Salon Vilppaan vieraissa, kahdesti Joensuun Katajan (kotona ja vieraissa), Kauhajoen Karhun vieraissa ja Helsinki Seagullsin ei kenenkään -maalla Espoossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Kouvot pelaa kärkinelikkoa vastaan vielä kuudesti joten jokaisessa ottelussa on oltava kaikki hyvät elementit kohdallaan jotta voitosta voidaan taistella. Näiden lisäksi Kouvot kohtaa kotonaan Kobrat, BC Nokian ja Korihait.

Kouvot aloittaa runkosarjan viimeisen neljänneksen kotiluolassaan kohtaamalla viidentenä olevan Lapuan Kobrat.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola on tyytyväinen kuluvan viikon antiin.

– Meillä on ollut hyvä ja ehjä harjoitusviikko takana. Salissa on ollut mukavasti energiaa, varsinkin kun olemme saaneet kaikki toipilaat taas mukaan. Jamesin (Sinclair) liittyminen harjoitusvahvuuteen on näkynyt myös positiivisesti. Olemme keskittyneet puolustustoteutuksessa muutamaan perusasiaan, joissa toivottavasti näemme edistystä. Siellä päässä meidän on pystyttävä huomattavaan parannukseen, mikäli mielimme vielä horjuttamaan kärkijoukkueita, Poikola pohtii Kouvojen sivuilla.

Poikolan mainitsema James Sinclair saapui Kouvolaan tiistaina ja on ollut joukkueen mukana harjoittelemassa samaisen päivän iltatreeneistä alkaen. Kouvot lähtee kuitenkin Kobrien kaatoon vanhalla tutulla miehistöllään, mutta myös Sinclair nähtäneen vielä kuluvan kauden aikana parketilla tositoimissa.

– Lapua on hyvä mittari puolustuksellemme. Se on kookas joukkue ja erinomainen kokoonpano kokemusta ja lahjakkuutta. Edellisessä pelissä vieraissa olimme helisemässä etenkin levypallopelaamisen kanssa. Emme olleet riittävän kärsivällisiä juoksemaan omaa hyökkäystämme vapaaseen heittopaikkaan asti. Odotan meiltä energistä ja hyvää taisteluilmettä, mikä toivottavasti riittää täyteen pistepottiin kotiparketillamme.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.