Karhu hakee paluuta voittojen tielle – ”Erilaisista virheistä on yritetty ottaa opiksi”

Karhu (19 voittoa/11 tappiota) lähtee keskiviikkona vierailulle Kotkaan. KTP (11/19) on sarjassa kahdeksantena eli viimeisellä pudotuspelipaikalla.

Karhu hävisi lauantaina kotiluolassa. Kauden toisen kotitappion aiheutti Seagulls, joka poistui 88–89 voiton jälkeen sarjapisteet mukanaan. Tappio hankaloitti Karhun yrityksiä nousta sarjataulukossa ylöspäin. Vierasvoitto on keskiviikkona pakko hakea, jos joukkue mielii nousta Vilppaan ohi tai pitää Kataja takana.

Karhu lähtee nyt toiseen peliin ilman kapteenia ja ykköstakamies Bojan Sarcevicia. Sarcevic kävi viime viikon lopussa operaatiossa, joka pitää miehen sivussa vielä muutaman viikon. Tate Unruh ja Joonas Lehtoranta tuurasivat Sarcevicia takamiehen tontilla lauantaina, ja heidän suoritukset olivat lupauksia herättäviä. Lauantaina isoista pelivuorossa olivat DeVaughn Washington ja Kammeon Holsey, mutta Devonne Giles saattaa palata pelaavaan kokoonpanoon keskiviikkona. Giles on edustanut urallaan myös KTP:tä, joten miehellä saattaisi olla näyttöhaluja pelissä ja kyseessä on miehelle tuttu kenttä.

Lauantain tappio päätti Karhun seitsemän ottelun voittoputken Korisliigassa. Samalla päättyi sen 14 kotivoiton putki. Karhu on voittanut kolme edellistä vierasottelua, joten tuota putkea voidaan vielä jatkaa. Karhulle vierasputkessa ovat antautuneet Korihait, Kouvot ja Nokia. Karhun viisi edellistä peliä ovat sujuneet saldolla 4/1 ja 10 edellistä ottelua komeasti 8/2.

– Lauantain erilaisista virheistä on yritetty ottaa opiksi ja käydä läpi paria asiaa, joissa olimme hiukan heikkoja. Kotkaa vastaan on palattava puolustukseen koko joukkueen voimin joka kerta, saatava muutamien KTP:n pelaajien vahvuuksia hidastettua sekä uskallettava hyökätä, jos KTP prässää meitä koko kentällä. Tähän päälle meidän on jatkettava hyvää levypallopelaamista ja pallon liikettä, jotta voimme taistella ottelun voitosta, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen listaa voittoon vaadittavia asioita seuran sivuilla.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.