Lauri Markkanen oli liekeissä, kun Arizonan yliopisto voitti Pac-12-konferenssin välierissä UCLA:n 75-86 (35-41). Markkanen oli koko parketin paras pistemies säkittämällä 29 pistettä ja repimällä 6 levypalloa. Arizona kohtaa konferenssin loppuottelussa Oregonin.

Arizona kykeni pitämään kurissa UCLA:n taitavat takamiehet ja kokosi puoliajalle kuuden pisteen johdon. Sama trendi jatkui, kun ”Wildcats” nakutti kolmosensa 10/20 ja UCLA:n kaukoheitot kolahtelivat rautoihin.

Arizonan kymmenestä kolmosesta neljä oli Markkasen heiniä. Markkanen heitti mallikkaasti (2p 6/12, 3p 4/10, 1p 5/6) 29 pistettä, joista kaksi lennokkaalla alley-oop-donkilla suoraan päätyrajasta. Markkanen haki myös 6 levypalloa, jakoi yhden syötön sekä riisti ja torjui kerran.

Markkanen ja Arizona saa vastaansa konferenssin loppuottelussa Oregonin sunnuntaiaamuna.
Ottelutilastot

Samuli Niemisen ja Stephen F. Austinin Southland Conferencen lopputurnaus tuli tiensä päähän välierissä, kun Texas A&M oli vahvempi 69-77 (29-42). Nieminen heitti 7 pistettä ja kahmi 4 levypalloa 16 peliminuutissa. Nieminen teki tulokaskaudellaan Stephen F. Austinille keskimäärin 3,6 pistettä ja 1,8 levypalloa ottelua kohden.
Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy etenivät Sun Belt -konferenssin välieriin selättämällä Georgia Southernin 90-70 (44-26). Hopkins pelasi yhden minuutin heittäen 2 pistettä ja noukkien yhden levypallon.
Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley kukistui vasta peräti neljän jatkoajan jälkeen WAC-konferenssin välierissä CSU Bakersfieldiä vastaan 80-81 (24-26, 52-52). Tahvanainen ei ollut joukkueensa kokoonpanossa. Tahvanaisen tulokaskauden keskiarvot olivat 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa ottelua kohden.

Ottelutilastot

Oskar Michelsenin Davidson selvitti tiensä Atlantic 10 -konferenssin välieriin voittamalla Daytonin 73-67 (37-25). Michelsen ei ollut ottelussa kokoonpanossa.
Ottelutilastot