Susijengin kapteeni jatkosopimukseen – ”Minulla oli selkeä rooli ja pelisysteemi”

© Kuva: Getty Images

Vuodesta 2015 Susijengin kapteeninnauhaa kantanut laitahyökkääjä Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä yksivuotisella sopimuksella. 198-senttinen helsinkiläisen ToPon kasvatti solmi sopimuksen Skylinersin kanssa loppiaisena ja seura lunasti sopimukseen sisältyneen yksivuotisen jatko-option heti runkosarjan päätyttyä.

Huff aloitti pelikauden Ranskan Pro A:n nousijajoukkue Le Portelin paidassa ja ehti pelata joukkueessaan 11 ottelua 2,5 pisteen ja 1,3 levypallon keskiarvoilla ennen kuin sopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kanssa.

Heti vuodenvaihteen jälkeen suomalais-kanadalaisen Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners kiinnitti Huffin joukkueeseensa loppukauden kattavalla sopimuksella. Huff kuului vuoden 2017 pelaamassaan kolmessatoista Bundesliigan ottelussa joukkueensa parhaimmistoon 10,7 pisteen ja 3,1 levypallon ottelukeskiarvoillaan. Koripallon Mestarien liigassa Huffin keskiarvot olivat 5,6 pistettä ja 4,8 levypalloa ottelua kohden.

– Saimme joukkueen kasaan vasta kauden puolessavälissä, joten kevät meni pitkälti muiden joukkueiden etumatkan umpeen kuromiseen. Tähtäimessä oli pudotuspelipaikka, mutta tuli pari liian monta tiukkaa tappiota, mitkä olisi pitänyt osata kääntää voitoksi, arvioi Huff joukkueensa kevätkautta 2017 Koripalloliiton tiedotteessa.

– Itselläni oli mukava pelata, kun minulla oli selkeä rooli ja pelisysteemi. Näistä olosuhteista on hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

Bundesliiga on Huffille tuttu sarja, sillä hän edusti MHP Riesen Ludwigsburgia kolmen kauden ajan, 2013-16. Skylinersin lunastama yksivuotinen jatko-optio pitää Huffin Frankfurtissa kevääseen 2018.

Vuosina 2013-16 Huff oli Ludwigsburgin rakkikoirapuolustuksen ilmentymä. Parhaalla kaudellaan Huff kirjautti 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Viimeisellä Ludwigsburgin kaudellaan Huff pelasi myös Eurocupia 8,1 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoin.

Päättyneellä kaudella Huff pelasi syksyn Ranskan Pro A:n Le Portelissa ja kevään Saksan Bundesliigan Frankfurt Skylinersissä.

”Huhvi” on Suomen kaikkien aikojen maaottelutilastoissa viidenneksi eniten (164 kpl) miesten maaotteluita pelannut pelaaja ja pistetilastossa (1430 p) 14. sijalla. Susijengin kapteeninnauhaa kesästä 2015 kantanut Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.