Samuel Haanpää on Espoo Unitedin tuorein kiinnitys. Kokeneen ja heittovoimastaan tunnetun Haanpään sopimus Unitedin kanssa on yksivuotinen, kattaen alkavan kauden 2017-18.

30-vuotias Samuel Haanpää on ehtinyt kerryttää tililleen melkoisen määrän koripallokokemusta. Korisliigassa, erinomaisena heittäjänä tunnettu Haanpää on edustanut ToPo:a, Katajaa, Korikobria ja KTP-Basketia. Kaudella 2012-13 Korikobrissa pelannut Haanpää valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). High school ja yliopistokoripalloa USA:ssa, Ranskan NM1-liigaa, Espanjan LEB Gold, Kypros, Ruotsin Basketligan ja viimeisimmäksi Argentiinan pääsarja – kansainvälistä kokemusta on todella ehtinyt kertyä. Nyt mies kuitenkin asettuu Espooseen ja harjoittelu Unitedin joukkueen kanssa on jo aloitettu.

– Tosi hyvät ja odottavat fiilikset ensi kautta ajatellessa. On hienoa olla mukana Espoon uudessa Korisliiga-joukkueessa, Haanpää kuvailee päällimmäisiä tunnelmiaan sopimuksesta seuran sivuilla.

Mennyt kausi Argentiinassa jäi Haanpään ja monen muun pelaajan osalta lyhyeksi. Buenos Airesissa vajaan kauden pelannut Haanpää näkee kokemuksessa kuitenkin paljon positiivista.

– Viime kausi oli monella tapaa silmiä avaava. Poikkeuksellinen kokemus, jonka aikana ymmärsin omat vahvuuteni vielä paremmin ja sen, miksi koripallo on minulle niin tärkeää. Palattuani takaisin Suomeen harjoittelin loppukevään omatoimisesti ja valmensin urheilijoita yritykseni kautta.

Haanpää vahvistaa erityisesti Unitedin heittäjäosastoa, mutta hyvällä fysiikalla varustettu 203-senttinen pelaaja on kaikkineen monipuolinen lisä joukkueeseen. Hyökkäyspään virtuoosi haluaa kuitenkin olla myös kehittämässä joukkueen toimintaa ja luottaakin vahvasti yhteistyön voimaan.

– Olen monipuolinen pelaaja, joka uskoo yhteistyön voimaan. Jokaista tekijää ja toimijaa seurassa ja sen ympärillä tarvitaan, jotta saadaan onnistunut kokonaisuus. Omalta osaltani tuon joukkueeseen heittovoimaa, liikkuvuutta ja omistautuneisuutta. Joukkue on rakentunut jo hyvin ja näen täydentäväni kokonaisuutta erinomaisesti.

Mitä tuore espoolainen sitten odottaa alkavalta kaudelta?

– Odotan, että nautin pelaamisesta, pelaamme hyvin joukkueena ja rakennamme yhteisöllisyyden tunnetta Espoossa. Olen innoissani valmentajien ja seuran ajatuksista ja uskon, että kaudesta tulee onnistunut monin tavoin.

Unitedin Korisliiga-joukkuetta luotsaava, päävalmentaja Ville Neva iloitsee jälleen yhden palikan loksahdettua paikalleen joukkueen rakentamisessa.

– Joukkueen rakennus otti tämän hyvän uutisen myötä merkittävän askeleen eteenpäin! Tämä signaus tuo lisää mahdollisuuksia kehittää tapaamme pelata, Neva kommentoi.

– Meillä on nyt kansainvälisesti kokenut ja taitava pelaaja, joka on hyvin kiinnostunut kehittymisestä ja kehittämisestä, joita me joukkueena ja organisaationa haluamme myös olla. Meillä oli Samuelin kanssa muutama erittäin avoin ja kiinnostava keskustelu, joiden pohjalta tuntui sopivalta lähteä rakentamaan yhteistyötä. Hienoa päästä nyt töihin yhdessä!

Korisliiga-kausi 2017-18 pyörähtää käyntiin syyskuussa. Divarifinaalien ja nousujuhlien mahtava fiilis hallissa ei ole unohtunut ja Unitedin uusin vahvistus uskoo vahvasti, että Espoossa nähdään erittäin viihdyttävää korista ensi kaudella.

– Uskon, että meillä tulee olemaan hyvä meininki peleissä, joka innostaa myös katsojia. Toivon, että olemme se viihdyttävä joukkue, jonka pelaamista halutaan seurata ja jonka pelejä ei halua missata. Tervetuloa katsomaan.