Suomen 20-vuotiaat selvään voittoon Valko-Venäjästä – ”Kaikki lähti puolustuksesta”

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue selätti selvin lukemin Valko-Venäjän Portugalissa pidettävässä neljän joukkueen turnauksessa. Suomi karkasi valkovenäläisiltä toisella neljänneksellä ja marssi 88-67 (42-27) -voittoon. Suomi kohtaa huomenna sunnuntaina turnauksen päätöspäivänä Portugalin.

Suomi repäisi ratkaisevan eron viemällä toisen neljänneksen 26-10, kun Sudenpentujen aggressiivinen puolustus poiki viljalti siirtymähyökkäyksiä, jotka päättyivät järjestään joko lay-upiin tai rytmistä otettuun kolmoseen.

– Kaikki lähti puolustuksesta, jonka myötä pääsimme siirtymään nopeasti toiseen päähän. Suomessa heittäminen on sen verran hyvää, että transition-kolmoset ovat samanarvoisia kuin donkit, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmannen neljänneksen lopussa Valko-Venäjä rynni vielä seitsemän pisteen päähän, mutta suomalaiset repivät eron mieleisekseen vahvalla päätösneljänneksellä 26-19. Valko-Venäjä on Suomen kanssa samassa alkulohkossa B-divisioonan EM-kisoissa.

– Pyrimme pelaamaan niin peruskoripalloa kuin vain mahdollista. Tasapainoinen esitys, mutta muutama parin minuutin huonompaa jaksoa osoittivat Valko-Venäjän vaarallisuuden, Lehtonen analysoi.

– Puolustuksen intensiteetti ja tarpeeksi lähellä oleminen olivat nyt kunnossa. Se paljasti taas seuraavan heikkouden eli heikon puolen apu oli jatkuvasti askeleen myöhässä. Näin se palapeli rakentuu. Kun saadaan yksi asia kuntoon, niin seuraava heikkous tulee esille.

Suomi haki peräti 16 riistoa, joista kuusi kappaletta oli turnauksen pelinrakentajaeliittiin kuuluvan Lassi Nikkarisen (10/0/4 syöttöä) käsialaa. Takuuvarma Hannes Koskinen (17/9) erottui edukseen Suomen pistehaina, kun taas Henri Kantonen (2/3/3 syöttöä) oli elintärkeä ”glue guy”.

Kaksinumeroisille pistelukemille Nikkarisen ja Koskisen lisäksi ylsivät Edon Maxhuni (16/0/4 syöttöä), Aatu Kivimäki (14/0/4 syöttöä), Lasse Gummerus (11/1) ja Hannes Pöllä (11/5).
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.