Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa lauantaina Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien pronssista Kroatiaa vastaan, kun Sudenpennut hävisivät perjantaina Liettualle välierissä 52-81 (23-47).

Liettua karkasi jo ensimmäisen puoliajan aikana, kun liettualaisten silkka fyysisyys oli liikaa Suomelle. Vaikka suomalaiset kohensivat peliesityksiään toiselle puoliajalle, niin se oli jo liian myöhäistä ja Liettua jylläsi selkeään voittoon.

– Pelasimme ensimmäistä kertaa tänä kesänä tämän maanosan paremman neljänneksen maajoukkuetta vastaan ja Liettua ansaitsi voiton. Tulos ei riittänyt, vielä, mutta onneksi tässä on vielä aikaa viedä tätä hommaa eteenpäin, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Jotta kasvaa vahvaksi ja yhtenäiseksi, niin pitää kohdata vaikeuksia matkan varrella. Kun ne vaikeudet käsitellään ja niistä otetaan opiksi, niin tullaan myös eheämmäksi.

Suomen paras pistemies oli 17 pistettä ja 8 levypalloa tehtaillut Mustapha Amzil. Lähimmäksi kaksinumeroisia pistelukemia pääsi Erik Sajantila (9/5/4 riistoa).

Suomi kohtaa EYOF:n pronssipelissä Kroatian.

Ottelutilastot